Prinţesa Maja de Hohenzollern: „România a ajuns o ruşine pentru UE“. Oamenii protestează faţă de eutanasierea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a anunţat că în mai multe state europene s-au organizat proteste faţă de legea adoptată de Parlament, prin care este permisă eutanasierea maidanezilor. Oamenii au ieşit în stradă în mai multe oraşe, în timp ce Prinţesa Maja de Hohenzollern contestă ferm eutanasierea câinilor comunitari.

Reprezentanţii FNPA au spus că, până în acest moment, mii de oameni din Europa au scandat împotriva aplicării legii care permite eutansierea câinilor fără stăpân. Printre oraşele în care au fost organizate proteste s-au numărat Londra, Berlin, Kohln, Viena şi Milano.

„Mii de cetăţeni şi-au anunţat participarea la protestele care se desfăşoară în continuare, zilnic, în faţa ambasadelor/consulatelor României în Germania, Grecia, Polonia, Austria, Finlanda, Spania, Olanda, Bulgaria“, a spus Carmen Arsene, preşedintele Federaţiei.

„RED CARD FOR ROMANIA“ este considerată de iubitorii de animale o carte de vizită a celor care nu sunt de acord cu eutanasierea cîinilor fără stăpân, după cum povestesc reprezentanţii FNPA.

De asemenea, aceştia au declarat că „Europa cere stoparea abuzurilor, stoparea oricărei iniţiative legislative de eutanasie, implementarea unui program de gestionare a populaţiei canine, care să fie eficient şi să respecte valorile morale“.

„România a ajuns o ruşine pentru Uniunea Europeană“

Nici Printesa Maja de Hohenzollern (foto dreapta) nu este de acord cu noua lege aprobată de Parlamentul României şi susţine că Europa este „şocată“ de situaţia din ţara noastră. Prinţesa adaugă că iubitorii de animale din mai multe state europene au luat măsuri şi au trimis numeroase scrisori de protest către autorităţi.

image

„Nenumărate petiţii şi scrisori de protest au fost îndreptate către Parlamentul European, Guvernul României şi Curtea Constituţională. Mii de oameni au scris chiar Papei Francisc. Uciderea câinilor în România este doar o afacere profitabilă. Stopaţi acest masacru şi deveniţi responsabili pentru animalele străzii! Mai bine stimulaţi pe cei care adoptă un caine în loc să plătiţi să-l ucidă“, a spus, pentru FNPA, Maja de Hohenzollern.

Prinţesa a precizat că multe petiţii solicită expulzarea României din Uniunea Europeana, pentru că „România a ajuns o ruşine pentru Uniunea Europeană şi pentru că cetăţenii europeni nu accepta ca banii lor să fie utilizaţi pentru uciderea brutală a câinilor“.

Pe aceeaşi temă:

SONDAJ Nouă români din zece nu vor câini pe stradă. Oamenii de la ţară şi bărbaţii sunt mai cruzi decât orăşenii şi femeile

FOTO Protest al iubitorilor de animale la Ploieşti. Mesajul pentru primar: „Go home sick mayor“

„Nu putem lăsa câinii să ne omoare copiii“. Părinţii ies din nou în stradă pentru a cere aplicarea legii lui Ionuţ

Protest pro-maidanezi cu îmbrânceli. Constănţenii iubitori de animale s-au luat la ceartă cu cei care se tem de patrupede


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite