Puneţi politicieni pe biciclete!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a fost unul dintre sfaturile lui Janos Laszlo, liderul mişcărilor bicicliştilor din Ungaria. Recunosc, am ascultat toate sfaturile lui şi am încercat să le aplic şi în România. „Puneţi politicieni pe biciclete!” Acest sfat n-am prea reuşit să-l aplic. Pentru că avem o clasă politică „specială”.

Singurul politician care ar fi putut fi asociat cu bicicleta a fost Klaus Iohannis. Dar asta s-a intamplat doar in campania electorala. Alina Gorghiu mai merge cu bicicleta, dar nu in scop utilitar. Asadar, cum te-ai astepta ca politicienii sa inteleaga necesitatea promovarii unei legislatii adaptata nevoilor oamenilor, nu a masinilor?

Chiar si dupa evenimentele ce au urmat dupa tragedia de la #colectiv, clasa politica tine mortis sa ne demonstreze ca nu vor sa se schimbe. De aceea, nu cred in sansele mele sa pun politicieni pe biciclete. 

In schimb, cred ca voi, cei care intelegeti de ce este nevoie de schimbare, puteti face ceva. Puteti face din biciclisti niste politicieni. E singura sansa sa vedem politicieni pe biciclete.

Cunosc 4 persoane care pedaleaza si care si-au anuntat intentia de a candida la alegerile locale. Va dau numele lor, sa-i urmariti in campania electorala si, daca vi se par ca sunt utili in functiile pentru care candideaza, va rog sa-i votati.

Florin Grigorescu candideaza in Bucuresti, Cristian Ghinghes in Bacau, Robert Lazar in Brasov iar Andrei Postolache in Iasi. Daca si voua vi se pare important sa vedem cat mai multi pliticieni pe biciclete, puteti sa-i cautati pe biciclistii care candideaza la alegerile locale si sa-i ajutati / promovati /votati.

Marian Ivan - membru fondator OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite