RADET cere ELCEN să pornească CET Grozăveşti până se finalizează lucrările de revizie la CET Sud. O nouă avarie i-a lăsat pe bucureşteni fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi dimineaţa, o parte dintre bucureştenii care locuiesc în zona Calea Rahovei şi Şoseaua Alexandriei din Sectorul 5 au rămas fără apă caldă FOTO: SHUTTERSTOCK
Marţi dimineaţa, o parte dintre bucureştenii care locuiesc în zona Calea Rahovei şi Şoseaua Alexandriei din Sectorul 5 au rămas fără apă caldă FOTO: SHUTTERSTOCK

RADET Bucureşti cere societăţii ELCEN pornirea CET Grozăveşti până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud, astfel încât toţi consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare să poată fi alimentaţi în condiţii normale. Între timp, marţi dimineaţă, o parte dintre bucureştenii care locuiesc în zona Calea Rahovei şi Şoseaua Alexandriei din Sectorul 5 au rămas fără apă caldă.

„Având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public potrivit cărora ELCEN furnizează agent termic primar în baza comenzii primite zilnic de la RADET Bucureşti, am solicitat societăţii pornirea CET Grozăveşti până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud. Cererea a fost făcută pentru alimentarea în condiţii normale a tuturor consumatorilor racordaţi la sistemul de termoficare al oraşului“, se arată în solicitarea RADET către ELCEN.

Potrivit sursei citate, până la ora 13.00, ELCEN nu a transmis niciun răspuns.

Marţi dimineaţa, o parte dintre bucureştenii care locuiesc în zona Calea Rahovei şi Şoseaua Alexandriei din Sectorul 5 au rămas fără apă caldă, din cauza unei avarii care afectează aproximativ 300 de blocuri, RADET anunţând că se lucrează pentru remedierea acesteia şi se estimează că lucrările vor fi finalizate joi, astfel încât furnizarea apei calde să fie reluată. 

Potrivit RADET, din cauza unei avarii apărute pe reţeaua termică primară, în perimetrul străzilor Malcoci, Amurgului şi Calea Rahovei, precum şi pe Şoseaua Alexandriei a fost oprită furnizarea apei calde. Astfel, sunt afectate aproximativ 300 de blocuri, care sunt alimentate cu energie termică din 15 puncte termice. 

RADET mai spune că echipele regiei lucrează în regim continuu, respectiv 24 de ore din 24, pentru remedierea avariei, estimându-se că reparaţiile vor fi finalizate joi, 16 iunie. „Pe măsură ce lucrările de reparaţii vor avansa, reluarea furnizării apei calde către bucureşteni va fi făcută în mod treptat“, mai spune RADET.

Săptămâna trecută, au rămas fără apă caldă locuitorii din zonele Colentina şi Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei tot din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare. RADET anunţa că situaţia este urmare a faptului că nu există bani pentru reparaţii şi revizii la reţeaua de transport şi distribuţie, după ce ELCEN a pus poprire pe conturile regiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite