RADET a cerut suspendarea deciziei de intrare în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RADET FOTO Mediafax

RADET a solicitat la Curtea de Apel Bucureşti suspendarea deciziei de intrare în faliment a Regiei, luate în cursul acestei săptămâni de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Solicitarea RADET va fi judecată marţi, arată portalul instanţelor.

Miercuri, judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins confirmarea planului de reorganizare adăugit al Regiei şi au hotărât intrarea în faliment a acesteia.

„Dacă nu reuşim suspendarea efectelor la Curtea de Apel, mâine şi luni, atunci, în termen de zece zile, toată activitatea se opreşte, se ridică licenţele şi urmează ca serviciul public de energie termică să fie preluat de Primărie”, spunea ulterior avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul lichidatorului judiciar al RADET, Rominsolv.

El a „mulţumit” ironic Ministerului Energiei, care „a dat mandat expres celor de la ELCEN să voteze pentru faliment, iar acest lucru s-a susţinut cu tărie în Adunarea creditorilor şi în faţa judecătorului dacă primăria Bucureştiului nu îşi asumă, în locul RADET, obligaţia de plată pentru 1,1 milioane de lei”.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al RADET, a transmis că, după pronunţarea falimentului, RADET mai poate funcţiona în actuala formă încă 90 de zile, potrivit prevederilor legale.

„La finalul acestui termen, activitatea de distribuţie trebuie delegata fie către o direcţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), fie către o companie municipală care să aibă ca obiect de activitate distribuţia agentului termic către populaţie”, a declarat pentru „Adevărul” Ovidiu Neacşu, reprezentant al Sierra Quadrant.

Potrivit acestuia, în scenariul delegării către o direcţie a PMB, „trebuie să avem în vedere faptul că aceasta structură nu are obiect de activitate corespunzător, nu deţine licenţe, nu este bancabilă, nu poate angaja personalul necesar desfăşurării activităţii, nu poate face planul de afaceri necesar etc”.

De cealaltă parte, Primăria Capitalei a transmis că, în pofida intrării în faliment a RADET, bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor avea în continuare căldură şi apă caldă la parametri optimi, întrucât întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de noua Companie Municipală Termoenergetica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite