Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE: ELCEN poate asigura apă caldă pentru Bucureşti cu doar două centrale. RADET reia parţial furnizarea apei, iar situaţia va fi remediată total sâmbătă

3
10 Jun 2016 15:17:14
Autor: Adevărul Financiar
Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală
Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală

Furnizarea apei calde la parametri normali a fost reluată parţial, în zonele Ştefan cel Mare, Aleea Circului, Judeţului, Oteşani, Colentina, şi ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă, informează Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice.

UPDATE: ELCEN dă asigurări că poate furniza apă caldă pentru Bucureşti cu doar două centrale
 
ELCEN poate livra apă caldă pentru toţi locuitorii Capitalei, cu numai două centrale, iar lipsa apei calde în mai multe zone ale Bucureştiului nu este din vina companiei, a declarat directorul tehnic al ELCEN, Constantin Dobre. El a precizat că respectivul calendar al reviziilor a fost stabilit împreună cu cei de la RADET, care administrează reţeaua de distribuţie a apei calde şi a energiei termice în Bucureşti şi care ştiu în permanenţă când au loc lucrările şi opririle la centralele ELCEN.
 
„Estimăm că mâine dimineaţă (sâmbătă, n.r.) întregul sistem de termoficare va fi în parametri optimi de funcţionare“, precizează RADET, informează News.ro.
 
Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală.
 
„Calendarul de revizii ELCEN nu a fost respectat aşa cum era prevăzut iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală, de a nu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2. Apa caldă ajungea în punctele termice la o temperatură care nu corespundea parametrilor contractuali, din cauză că parcurge în condiţiile actuale o distanţă de două ori mai mare decât în mod normal. Acesta este motivul sistării agentului termic“, preciza RADET într-un comunicat transmis vineri dimineaţă.
 
Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie, CET Sud era programat să intre în revizie între 6 şi 26 iunie, iar CET Grozăveşti între 8 şi 28 august.
 
„În fapt, CET Sud a intrat în revizie pe 1 iunie, iar CET Grozăveşti a intrat pe 6 iunie, faţă de 8 august, cum era programat iniţial. În aceste condiţii, alimentarea consumatorilor deserviţi de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 şi 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu şi CET Vest. Zonele Colentina şi Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanţă de centralele din care se face în prezent alimentarea. Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureştenilor o distanţă de 14 kilometri, faţă de 7,5, cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la consumator. Astfel, parametrii termici contractaţi de către clienţi nu pot fi asiguraţi”, se mai arăta în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ghe Stoian
10.06.2016, 15:56:48

Nu-i bai ! Le trimite la toti, firea, termosuri mari, cu apa fierbinte ! Doar au votat-o, nu ?

+1 (1 vot)
Vasile Surciuc
10.06.2016, 18:03:59

O motivatie ca toate cele pe care le auzim din 90 incoace.Niste hoti ordinari care n-au facut decat sa ne fure atatia amari de ani ,in toate guvernele si-n toate administratiile BUCURESTENE. NOI DE ANI DE ZILE PLATIM APA RECE LA PRET DE APA CALDA SI E STIUTA TREABA ASTA DE EXPERTII RADET,PANA AJUNGE APA CALDA LA ETAJELE SUPERIOARE CURGE CATE ZECE MINUTE APA PE CARE O PLATIM CA APA CALDA,NU MAI VORBIM DE TEMPRATURA LA CARE ESTE LA ROBINET. NISTE HOTI ORDINARI TOTI PRIMARI SI TOTI DIRECTORI DE LA RADET .UNDE SUNT SPECIALISTII ?????

Tavi Octavian
10.06.2016, 22:18:31

...AICI TREBUIE INVESTITII...CU TIMPUL VA REZOLVA GABI FIREA PTR CA SE VA IMPLICA...!!!...BANI SINT LA NIVEL DE BUCURESTI...!!!

Modifică Setările