Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Radu Mihaiu anunţă sprijin pentru comercianţii de la metrou, care nu ştiau că „cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept”

8
7 Apr 2021 14:54:27
Autor: News.ro
Foto Inquam Photos / George Calin
Foto Inquam Photos / George Calin

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă, miercuri, sprijin pentru comercianţii de la metrou, urmând a fi găsite soluţii entru ei. Primarul afirmă că cei mai mulţi dintre comercianţi nu ştiau că „cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept”.

Radu Mihaiu a prcizat că, după ce a discutat cu oamenii, cei mai mulţi au înţeles situaţia. „Cei care nu au înţeles deloc şi sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale”, a transmis primarul.

„Azi am început demolarea chioşcurilor ilegale în staţia de metrou Ştefan cel Mare. Aplicăm Legea, sfidată şi băgată sub preş de prea mult timp de către „intangibilii” vechiului sistem. Administraţia Domeniului Public şi Poliţia Locală din Sectorul 2 coordonează acţiunea de la metrou. Chioşcuri construite fără autorizaţie, ce pun în pericol siguranţa călătorilor şi care funcţionează pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de bună credinţă astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „şmecherii” vechiului sistem. Şmecheri ce tratează metroul Bucureştean drept proprietatea lor privată. Şmecheri ce se cred „stat in stat” şi de neatins” a scris, miercuri, pe FAcebok, Radu Mihaiu.

Primarul a continuat: „Toţi suferim din cauza lor - călătorii care sunt puşi în pericol, instituţiile ţării care sunt vidate astfel de autoritate şi sens, DAR cel mai mult suferă nişte oameni care nu aveau de unde să ştie că cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept”.

„Am discutat cu aceşti comercianţi. Nu meritau să fie puşi în această situaţie. Deşi nu le-a convenit că li s-a întrerupt activitatea, majoritatea au înţeles. Îi ajutăm să îşi strângă marfa. Îi ajutăm să îşi transporte bunurile oriunde au nevoie. Căutăm alternative pentru ei. Cei care nu au înţeles deloc şi sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Şi care acum se chinuie din răsputeri să blocheze acţiunea. Aceeaşi oameni care acum puţin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fără drept. Nu ne vom opri, aplicăm regulile care sunt valabile pentru toată lumea. Vremea „şmecherilor” intangibili apune. Azi, în Sectorul 2 Legea e lege”, a mai scris primarul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
7.04.2021, 15:10:28

Comentariu considerat abuziv.

Cristache
7.04.2021, 15:29:06

Ce-ai ma,ai si tu un chiosc pe-acolo?Cand incearca cineva sa indrepte lucrurile prost facute,e gargara,cand se fac smecherii,e treaba buna.

+4 (8 voturi)
adrian hora
7.04.2021, 16:43:15

"Căutăm alternative pentru ei" deci intai iti demoleaza casa, apoi iti zice hai ca o sa ma uit sa vad pe unde o sa dormi. astep sa vad si io pe unde le-a gasit spatii echivalente (nu ca ar avea vreo obligatie legala sa faca asta)

-5 (7 voturi)
IonIon Codreanu
7.04.2021, 16:58:42

Păi, fă-ți casa unde se poate, unde este voie, nu unde-ți trăsnește prin cap! Este treaba TA să te interesezi de legalitate!

+3 (9 voturi)
Popa Pius
7.04.2021, 15:10:53

Povești vînătorești. Cînd au închiriat terenurile, ce scria la rubrica ”proprietar”? Și acum se dau loviți...

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările