Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Radu Mihaiu, despre demolarea chioşcurilor de la metrou: „Nu a fost numai un semnal că epoca şmecherilor intangibili începe să apună”. Soluţiile găsite pentru comercianţii afectaţi

10
7 Apr 2021 20:36:32
Autor: Cristina Morozan
Radu Mihaiu: Inclusiv le pot crea zone dedicate pentru anumite tipuri de produse  Foto Inquam Photos / George Calin
Radu Mihaiu: Inclusiv le pot crea zone dedicate pentru anumite tipuri de produse  Foto Inquam Photos / George Calin

Primarul Radu Mihaiu a spus, miercuri, referitor la evenimentul privind demolarea chioşcurilor de la staţia de metrou Ştefan cel Mare că „nu a fost numai despre aplicarea legii”. Totodă el a anunţat că s-au găsit soluţii pentru comercianţii care îşi desfăşurau activitatea acolo.

„Orice problemă are şi soluţie. Evenimentul de astăzi de la metrou Ştefan cel Mare nu a fost numai despre aplicarea legii. Nu a fost numai despre un semnal că epoca „şmecherilor intangibili” începe să apună. Ziua de azi a fost şi despre victime. Nu victime a celor care aplică legea, ci victime a celor şmecheri care au îndoit-o de prea mulţi ani. Mă refer la micii întreprinzători, care plăteau chirii către firma sindicatului Sindomet pe baza unui contract expirat, deşi spaţiile aparţin companiei statului, Metrorex.  Vă vorbesc de oameni prinşi în capcana sistemului cinic creat de Rădoi – oameni care, deşi plăteau, erau ţinuţi în ilegalitate”. a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul sectorului 2 al Capitalei spune că deţinătorii de spaţii din zona Obor şi-au arătat disponibilitatea să aloce locuri de desfacere pentru comercianţii care lucrau în chioşcurile de la metrou.
 
„Soluţii pentru oamenii muncitori şi corecţi, dispuşi să facă afaceri legale, MEREU vor exista. Am fost surprins de un gest rapid de solidaritate, pe care îl transmit mai departe pentru cei interesaţi. În cea mai mare zonă comercială din ţară, zona Obor, deţinătorii de spaţii şi-au arătat deja disponibilitate să aloce locuri de desfacere pentru micile afaceri atrase în capcana Sindomet. Au spus că îi pot ajuta cu aranjarea spaţiilor conform nevoilor lor. Inclusiv le pot crea zone dedicate pentru anumite tipuri de produse”, a mai spus Mihaiu.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Winkler Johann
7.04.2021, 20:45:49

kktul vorbitor de la puroiul usrplusciolos sa se pregateasca sa dea niste note explicative pentru mega abuzul facut azi! se crede intangibil? gunoiul asta uman n-a auzit de ciracii alora care faceau manrii, acoperindu-si sefii? aia care l-au ajutat pe nastase, dragnea, mazare, nicusor constantinescu samd si-au laut ani grei de parnaie la fel!

-8 (12 voturi)
Contra Gica
7.04.2021, 21:57:33

La pubela cu tine!

+3 (3 voturi)
daniela spulber
7.04.2021, 21:50:36

Pai intai trebuie sa oferiti solutii pentru oamenii ramasi pe drmuri si apoi daramati.Daca e ceva ilegal acolo, trebuie dovedit si documentat. Si actionat juridic.

-4 (6 voturi)
Contra Gica
7.04.2021, 21:58:45

Nu trebuie oferit nimic daca sunt constructii ilegale. Demolate rapid si gata. De asta se opresc multe lucruri in Romania, din cauza fricii de actiune. Dai in masa, sa se descurce, stiau ce fac acolo.

+4 (6 voturi)
Victor Nagy
7.04.2021, 22:34:50

.......... Tzeapa .... peste putin timp , "la cererea publicului calator" ... vor aparea altele , cu patroni care vor cotiza la altii . Apropo ... Nicusor se angajase ca definteaza "companiile munipale " ale d-ne Firea ... Asteptam desfintarea si bilantul beneficiilor , realizate - nu prognozate . .

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările