Raed Arafat a vizitat-o pe învăţătoarea aflată în greva foamei: "I-am explicat care sunt riscurile la care se supune"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a vizitat-o duminică după amiază, la spital, pe învăţătoarea Cristina Anghel pentru a vedea care este starea ei, dacă ar fi nevoie de ceva special, dar şi pentru a-i explica riscurile la care se expune în lipsa hranei.

Raed Arafat a stat aproape o oră la Spitalul Cantacuzino, timp în care a vorbit cu medicii, a citit foaia de observaţie şi a urmărit rezultatul analizelor, apoi a mers în salon şi a vorbit cu învăţătoarea din Caracal, aflată duminică în a 63-a zi de grevă a foamei.

Subsecretarul de stat a declarat pentru Mediafax că a mers la spital pentru a vedea care este starea învăţătoarei şi dacă medicii au tot ceea ce este necesar pentru ca viaţa femeii să nu fie pusă în pericol.

"La nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia să o vizitez la spital pe doamna învăţătoare Cristiana Anghel. Acum starea ei este stabilă, dar i-am explicat riscurile la care se expune. Doama nu a avut nimic de reclamat vis-a-vis de îngrijirea pe care o primeşte. A avut numai cuvinte de laudă la adresa personalului din Spitalul Cantacuzino", a mai spus Raed Arafat.

"Nu mă voi sinucide"

Învăţătoarea a spus încă din prima clipă când a ajuns în Capitală că nu îşi va pune viaţa în pericol. Dacă medicii îi vor spune că trebuie să accepte perfuzii o va face. Astfel că de peste o săptămână, femeia se hrăneşte cu apă şi perfuzii. Mult timp însă ea a băut doar apă, refuzând perfuziile.
"Nu mă voi sinucide. Când doctorii vor constata că organismul meu nu mai poate lupta sau când eu voi simţi acest lucru, mă voi opri", afirma învăţătoarea în a 42-a zi de grevă când a fost trasferată în Capitală.

Ea spunea că de ceva timp bea apă cu lămâie sau cu grapefruit, bea cafea dimineaţă şi apă minerală iar perfuziile sunt doar pentru hidratare, nu alimentare.


În greva foamei de două luni

Cristina Anghel a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar. Învăţătoarea de la Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat.Membrii Sindicatului Învăţământ "Bucovina" Rădăuţi s-au aflat, joi, în grevă japoneză de două ore în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel.
Anterior, aproximativ 4.000 de sindicalişti din învăţământul din judeţul Călăraşi au fost în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel.
Eurodeputatul PSD Corina Creţu s-a declarat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, solidară cu învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei de aproape 60 de zile, şi a cerut Comisiei Europene să întreprindă un demers concret şi urgent pentru salvarea vieţii acesteia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite