Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Rata de infectare în Bucureşti se apropie de 3 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse

3
21 Sep 2021 11:10:42
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Rata de infectare în Capitală se apropie de 3 la mia de locuitori, conform datelor publicate marţi dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Incidenţa cazurilor COVID-19 la mia de loculitori a ajuns marţi la 2,91, faţă de 2,57 cu o zi în urmă.

Localităţile în care rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori accesul în unele spaţii publice şi la evenimente este permis doar cu certificat verde COVID.

Interdicţiile impuse pentru localităţile care au o incidenţă între 2 şi 3 la mia de locuitori

 Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Pot participa doar cei vaccinaţi, cei testaţi sau cei trecuţi prin boală, iar activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber  se pot realiza doar cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, dar se permite un număr de 300 persoane în interior doar dacă se asigură minimum 2 mp pentru fiecare persoană, iar toţi prezenţi sunt vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală.

Se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii.

Se permite organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Activitatea în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5:00-2:00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Kelemen Jakob
21.09.2021, 12:23:45

Minune! Nu mai cer cert de injectare si scanare cod QR!!!!! Ptr ca-i ILEGASL. (OUG 68/2021 instituie obligativitatea cert de injectat ptr calatoriile in afara tarii si nu in interior)

-10 (10 voturi)
dumitru bogdan
21.09.2021, 12:54:40

Prima condiție va fi minim 5000 de persoane prezente în spațiu închis la congresul unui partid politic. Vaccinate, desigur. Sau testate. Dar sa nu fie sub 5000, pentru ca pericolul sa fie cât mai mic.

-10 (10 voturi)
dumitru bogdan
21.09.2021, 13:00:41

Eu dacă ma duc cu copilul de 5 ani la o cofetărie, trebuie sa îl testez. Este pandemie, peste 3 la mie alea, alea. Dar putem saadunam 5000 de politruci într-o sala.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările