Rata de infectare îşi continuă scăderea în Bucureşti şi ajunge la 1,11 la mia de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rata de incidenţă a cazurilor noi de Covid-19 îşi continuă scăderea în Capitală şi se menţine din nou sub 1,5 la mie. Sâmbătă, rata a ajuns la 1,11, după cinci zile de scădere, conform datelor de la DSP Bucureşti.

Rata de infectare din Capitală a ajuns sâmbătă la 1,11 la mia de locuitori.

Capitala a trecut oficial de vineri, 14 mai, în scenariul verde, iar sălile de spectacol şi restaurantele s-au deschis în interior la o capacitate de 50%.

De asemenea, sunt permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maxim 300 de spectatori.

După ce rata de infectare scade sub 1 la mie, şcolile se vor fi deschise, în totalitate, în Bucureşti.

Prefectul Capitalei susţine că în aceste condiţii va avea loc o şedinţă a CSU pentru ajustarea măsurilor de relaxare. „În jur de ora 12:00-13:00 va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Analizăm şi noi, conform HG, care ar fi zonele aglomerate, dacă ar trebui să adăugăm peste cele care sunt deja prevăzute în ordinul comun al ministerelor sănătăţii şi de interne şi, de asemenea, să ajustăm  măsurile pe care le aveam în ultima hotărâre a CMBSU faţă de noile măsuri de relaxare care au fost hotărâte. Suntem în discuţii atât cu DSP cât şi cu Poliţia şi cu ISU să identificăm sau să vedem dacă putem să identificăm şi să şi precizăm în hotărâre, ne gândim la zonele pietonale, ştim că în Centrul Vechi se pot forma aglomerări, mai ales că se vor deschide acum toate restaurantele şi vor funcţiona până la ora 00:00, multe dintre parcuri se aglomerează, arterele comerciale sunt destul de aglomerate... Urmează să discutăm. Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potenţial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măştii. Pentru operatorii economici nu avem nimic nou faţă de ce se prevedea în hotărâre, trebuie ridicate interdicţiile de funcţionare între 21:00 şi 5:00, ei vor putea să funcţioneze tot timpul, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor care vor funcţiona până la 00:00. Aplicabilitatea va fi imediată”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite