Rata de infectare cu SARS-COV2 din Capitală este sub 1,5 la mia de locuitori. Când vor putea fi relaxate restricţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, la ora 10:00 rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. Cu o zi în urmă, indicele era de 1,59. FOOT Shutterstock
Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, la ora 10:00 rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. Cu o zi în urmă, indicele era de 1,59. FOOT Shutterstock

Premierul Florin Cîţu susţine că scăderea ratei de infectare în Capitală arată că este un succes campania de vaccinare. Dacă rata de infectare se menţine sub 1,5, Alin Stoica va convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Singurul lucru major modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare. Vedem o scădere semnificativă în toată ţara, ceea ce înseamnă că şi presiunea pe spitale s-a redus şi suntem mai aproape de normalitate. Avem dozele de vaccin necesare şi nu avem avem nicio scuză pentru a nu atinge ţinta propusă pentru 1 iunie (n.r. - 5 milioane de persoane vaccinate", a spus Cîţu.

Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, la ora 10:00 rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. Cu o zi în urmă, indicele era de 1,59.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea că autorităţile vor aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare, iar dacă aceasta se va menţine joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, care va decide ridicarea unor restricţii.

Astfel, restaurantele şi sălile de spectacol pot fi deschise la o capacitate de 50%, faţă de 30%, cât este în prezent, dar  şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

În data de 2 mai, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în intervalul orar 5.00 - 21.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite