RAZIE Evaziune „la promoţie“ în China Town din Afumaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii complexului inaugurat marţi au fost „călcaţi“ ieri de Garda Financiară Ilfov care a aplicat amenzi de 55.000 de lei. Investitorii chinezi susţin despre chiriaşii lor că motivul pentru care nu emit bonuri este pentru că marfa vândută se consideră „cadou“.

FOTOGALERIE PRIMA ZI IN CHINA TOWN

Inspectorii de la Garda Financiară Ilfov au luat la bani mărunţi angajaţii complexului de la Afumaţi, deschis marţi în prezenţa premierului Emil Boc, asta după ce în presa centrală au fost prezentate mai multe dovezi că vânzătorii de-aici nu respectă cerinţele legale.

„Am constat că agenţii economici nu utilizează casele de marcat, nu au documente de provenienţă a mărfurilor, nu deţin un registru unic de control şi marfa o vând la mica negociere. Au fost sancţionaţi, iar unora li s-a confiscat marfa“, a declarat Robert Rusu, şeful Gărzii Financiare din Ilfov.
 
După razie, reprezentanţii complexului China Town au declarat că inspectorii financiari au făcut exces de zel prin aceste verificări, şi că sub acoperişul lor nu se face evaziune, ci că asta este doar o tehnică de promovare a produselor. „Chiriaşii obişnuiesc să dea cadouri vizitatorilor şi pentru asta nu sunt obligaţi să dea bonuri fiscale. Oamenii au vrut doar să-şi promoveze marfa“, a specificat Alexandru Ion, unul dintre acţionarii chinezi. În urma controlului, inspectorii au aplicat amenzi de 55.000 de lei.

„Bon fiscal? Nu vorbeşte româneşte!“

După doar câteva minute după ce inspectorii de la Garda Financiară au confiscat parţial marfa evazioniştilor şi au pus sigiliile pe porţile magazinelor, vânzătorii, majoritatea chinezi, au redeschis tarabele. „Da, am deschis iar. Bon fiscal? Nu vorbeşte româneşte!“, a ţipat unul dintre comercianţii care vindea blugi, fără să elibereze bon fiscal, în momentul în care i s-a cerut socoteală.

Inaugurarea complexului China Town, considerat cel mai mare din Europa, a fost amânată de două ori până acum, din cauza lipsei chiriaşilor. În momentul de faţă, potrivit oficialilor chinezi, nu s-au deschis decât 150 de standuri din cele 640.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite