REŢETĂ DE RISIPIT BANII PUBLICI 25 de milioane de euro pentru bănci, ghivece şi scrumiere stradale în Bucureşti. Vezi ce-am fi putut face cu aceşti bani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul de intenţie pentru viitoarea licitaţie a fost făcut public la sfârşitul săptămânii trecute.

Administraţia Străzilor Bucureşti vrea să cumpere mobilier urban în valoare de 107,9 milioane de lei, adică aproximativ 25, 1 milioane de euro. Potrivit unui anunţ de intenţie publicat la sfârşitul săptămânii trecute, contractul se va derula pe următorii 4 ani şi prevede atât furnizarea, cât şi montarea obiectelor respective.

Garanţie de un an
Pe lista Administraţiei Străzilor au fost trecute coşuri de gunoi de diverse mărimi, scrumiere stradale, bănci pentru pietoni, grătare de protecţie, jardiniere şi ghivece din oţel sau beton. De asemenea, reprezentanţii instituţiei mai doresc să achiziţioneze stâlpi de iluminat şi de protecţie, dispozitive pentru suportul bicicletelor, bariere, limitatoare de viteză, precum şi alte obiecte decorative.
Firma care va câştiga licitaţia va trebui să ofere o garanţie de un an de zile pentru fiecare obiect montat. Ofertele de participare pot fi depuse până la data de 20 septembrie.

Cu aceşti bani, Administraţia Străzilor Bucureşti ar fi putut să plătească asfaltarea şi întreţinerea a 18 de artere importante din Bucureşti în următorii 4 ani. Cel puţin aşa reiese în urma unui calcul simplu, după ce, în urmă cu câteva luni, aceeaşi instituţie a atribuit lucrări de întreţinere şi administrare a 204 străzi pe o perioadă de 4 ani, în valoare totală de 287 milioane euro, fără TVA. Astfel, în acest interval vor fi cheltuite, în medie, 1,4 milioane de euro pentru fiecare dintre cele 200 de bulevarde şi străzi mari din Bucureşti.

Câteva dintre obiectele de mobilier dorite de Administraţia Străzilor

-    Coş prevăzut cu capac cu o grosime de 8 mm, confecţionat din tablă de oţel cu o grosime de 2 mm, zincat termic şi vopsit în câmp electrostatic, cu scrumieră, inel suport pentru sac menajer şi accesorii din inox, cu sistem de închidere cu cheie,capacitate 80 litri,masa 36 kg,corpul principal fixat pe o piesa de ancorare betonată sau cu conexpanduri,/ dibluri, golire cu saci menajeri, sau recipient interior.
-    Cos ornamental cu rigle din lemn de pin si recipient interior din teava vopsita in camp electrostatic Cosul are diametrul exterior  de maxim 48 cm si o inaltime de max. 67 cm Volumul – min. 33 l.
-    Lazi de stocare cu fata de lemn exotic  ,capacitate 60 l,cu cadru din otel tubular ,diametrul 25 mm,culoarea lemnului maro ,lemn exotic cu dimensiunea sipcilor 4x 2,5 cm, fixat in ciment, h totala  1,11 m, diametrul 0,40 m.In interior cosul va fi prevazut cu recipient din metal.
-    Bancă suport din placă de oţel cu o grosime de 8 mm şi profile de oţel, zincate termic şi vopsite în câmp electrostatic, scânduri din lemn de 40 mm respectiv 90 mm grosime, tratate cu lazură ecologică,accesorii din inox masa 172 kg, fixare cu conexpanduri, dibluri.
-    Grătar plante,piesă compusă din doi segmenţi, confecţionaţe din profile de oţel, zincate termic şi vopsite în câmp electrostatic,prevăzut cu ramă de fixare din cornier greutate 64 kg,fixare prin incastrarea în beton a ramei din cornier.
-    Jardinieră de beton,lungimea 1500 mm,lăţimea 500 mm înălţimea 500 mm,grosimea peretelui 100 mm,greutatea 400 kg.
-    Complex  piramidal ornamental compus dintr-un ghiveci din beton,banca cu sezut si spatar din lemn exotic,culoare maro, (format din sipci cu dimensiunea de 4x2,5 cm,iar sipcile finale avand dimensiunea de 6x5,5 cm), cu lungime bancii de 1,75 m.
-    Stâlp iluminat cu talpă din oţel şi stălp de susţinere intermediar cu diametru variabil, confecţionate din ţeavă de oţel, zincate termic şi vopsite în câmp electrostatic.
instalaţie electrică, bec cu sodiu 70 W sau bec normal, economic şi „Glob” transparent din policarbonat, accesorii din inox, masa: 23 kg + abajur, fixare prin fixarea corpului principal pe piesa de ancorare betonată.
-    Rastel biciclete cu structură din placă de oţel, zincată termic şi vopsită în câmp electrostatic cu 4 locuri,masa: 38 kg,fixare cu conexpanduri, dibluri.
-    Limitator de viteza (500x420x50 mm, galben si negru, cauciuc, sistem de prindere cu suruburi conex span de D=10 mm si lungime de 150 mm).


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite