Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Reacţia directorului dat afară din şedinţă de Nicuşor Dan: „Nu ştiu cu ce am greşit”

31
22 Jan 2021 07:49:16
Autor: Călin Gavrilaş
Nicuşor Dan, primarul Capitalei
Nicuşor Dan, primarul Capitalei

Directorul economic al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) Răzvan Niţu a fost dat afară din şedinţa de stabilire a bugetului pe anul 2021.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, l-a dat afară din şedinţă pe Răzvan Niţu atunci când acesta l-a informat că o bancă din parc costă 5.000 de lei.

„Vă bateţi joc de noi?", a replicat primarul şi l-a invitat să plece din şedinţă.

Directorul economic la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement a declarat pentru News.ro că „a fost o şedinţă de prezentare a proiecţiei de buget pe 2021. S-a ajuns la discuţia cu numărul de bănci şi costul aferent bugetat. Directorul economic trebuie să colecteze toate informaţiile din departamente şi fiecare cifra are o cercetare de piaţă în spate. Nu apar că aşa le-a scris cineva".

Discuţia dintre primar şi director a plecat de la costul băncilor din parc. Nicuşor Dan a întrebat „Cât costă?”, iar răspunsul a fost „Conform documentaţiei, e bugetată la 5.000 de lei” .

„Am părăsit sala neînţelegând unde e greşeala directorului economic. Nu îmi găsesc explicaţii. Nu ştiu dacă domnul primar avea alte informaţii", a mai declarat Niţu.

„Nu înseamnă că execuţia e la acelaşi cost cu bugetarea. Am plecat bulversat de la şedinţă. Nu am înţeles unde am greşit. Conform documentelor, o bancă avea valoarea asta, de 5.000 de lei. Asta nu înseamnă că se cumpără la 5.000 de lei. Poate fi la 2.800 de lei, în funcţie de caracteristicile tehnice. Într-un parc monument nu poţi pune orice bancă. Există şi bănci antivandalism, pentru care mentenanţă e mai uşoară", a afirmat el.

Răzvan Nitu este hotărât ca vineri să verifice "întreaga documentaţie care a stat la baza acelei cifre, dacă e studiu de piaţă, fezabil".

Citeşte şi:

Nicuşor Dan anunţă că au continuat discuţiile pentru construirea bugetului: N-am de gând să accept risipă prin preţuri umflate sau achiziţii nejustificate

Numărul mai mic de infectări în Bucureşti ar putea veni cu o relaxare a restricţiilor. Care sunt măsurile discutate

Surse: Nicuşor Dan l-a dat dat afară din sala de şedinţe pe directorul economic al ALPAB: „Vă bateţi joc de noi?”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

laur laur
22.01.2021, 08:04:59

Ba esti nebun ? Ala e pretul pentru Firea la care comisionul era de 300%. Bine va mai pica si voua ceva de acolo. Pretul unei banci cu montaj cumparate de Tudorache a fost in 2020 a fot 1432 lei si ala isi mai lua si niste bijuterii din comision.

+14 (18 voturi)
laur laur
22.01.2021, 08:22:40

Nitule daca ti-dat Firea o sinecura (doua ,trei) nu inseamna ca iti e interzis sa accesezi internetul pentru a vedea preturile reale si nu cele ale firmelor de casa al pandelienei . Uite aici o banca foarte buna (vintage)cu un pret corect. https://www.urban-market.ro/preturi/banca-stradala-umm109

+11 (15 voturi)
muresan anna
22.01.2021, 08:13:36

Domnul director nu stie cu ce a gresit, doar praduirea banului public era o moda, doar asa e la stat! Si preturile trebuiau umflate la orice, asa-i traditia. Si pentru un astfel de comportament , domnul director era platit regeste.Slujba solicitanta.

+14 (16 voturi)
leuldinpanjshir99
22.01.2021, 08:43:08

Pai furnizorii si cei shpaguiti cu ce sa traiasca si ei daca se taie preturile la valoarea lor reala?

+11 (11 voturi)
marinescu nick
22.01.2021, 08:50:00

Sa iti spun eu ce ai gresit,dom director. O banca normala costa cam 700 de lei. Daca le cumperi engross,te duci la un 550 lei buc. Pana la 5000 parca e cam mult,totusi... inteleg ca trebuia sa ii dai lui madam Firea o suma buna ca si "taxa de protectie",dar sa va bateti joc de banii oamenilor in stilul asta,deja e cam mult. Si uite asa afli cum Firea Gabita a dus Bucurestiul aproape de faliment.....Acu maimutica o sa urle ca nu este atributia ei sa verifice preturile....este experta la gargara si prostit lumea.

+14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările