Rectificarea bugetului Capitalei: Primăria taie bani de la consolidarea clădirilor cu risc seismic şi dă la „Cultură, recreere şi religie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O diminunare de 34 de milioane de lei pentru capitolul „Risc seismic”, peste patru milioane tăiate de la învăţământ, dar creşteri la capitolul „Cultură, recreere şi religie” şi pentru subvenţionarea transportului în comun. Acestea sunt principalele propuneri ale Primăriei Capitalei pentru noua rectificare bugetată ce va fi discutată joi.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, învăţământul va suferi o tăiere de 4,3 milioane de lei, în timp ce capitolul „Cultură, recreere şi religie” va vedea o creştere de 7,6 milioane de lei, de la 687 la 694 milioane, scrie Mediafax.

Una dintre cele mai mari diminuări este prevăzută pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, de unde ar urma să se taie 33,9 milioane de lei, dacă proiectul va fi aprobat în şedinţa Consiliului General de joi.

Se plănuieşte şi alocarea sumei suplimentare de 100 de milioane de lei pentru subvenţionarea transportului în comun, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va primi 8 milioane de lei în plus.

De asemenea, ar urma să fie scăzut şi bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) cu 38 de milioane de lei.

Referatul de specialitate al proiectului de rectificare observă că modificările sunt solicitate de diferite instituţii din subordinea Primăriei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite