Referendum cu o singură întrebare pentru Legea Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Sunteţi de acord cu administrarea municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la sectoare la CGMB?” este întrebarea propusă de Chiliman şi Piedone pentru referendumul la Legea Capitalei. Primarii Sectoarelor 1 şi 4 au fost singurii care au venit ieri la întâlnirea cu Sorin Oprescu la Primăria Capitalei.

Organizarea unui referendum la Legea Capitalei şi problema câinilor vagabonzi au fost temele de discuţie ale întâlnirii de ieri.
Cristian Popescu-Piedone, reprezentantul Uniunii Social Liberale la discuţii, a propus o singură întrebare pentru referendumul la Legea Capitalei pe care-l susţine: „Sunteţi de acord cu administrarea municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la sectoare la CGMB?”.

„Sunteţi de acord cu desfiinţarea Consiliilor locale?”

La rândul lui, Sorin Oprescu a spus că este exclus ca la referendum să fie o singură întrebare, deoarece sunt mai multe chestiuni de lămurit şi sunt necesare mai multe întrebări. Acestea ar putea fi: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea Consiliilor locale?”, „Sunteţi de acord ca primarul să fie ales de cetăţeni?” sau „Sunteţi de acord ca Primarul General să fie ales de Consiliul General?”.

„Bucureştiul nu are un buget. Stă pe loc din cauza unui buget sifilitico-fantastic, care nu a fost funcţional şi încercăm să-l reparăm printr-o serie de amendamente. Aşa că, discuţiile privind declanşarea referendumului vor avea loc în prima şedinţă privind bugetul pe 2011”, a declarat Oprescu.

100.000 de semnături pentru referendum

Edilul Sectorului 4 a spus, după întâlnirea cu primarul general al Capitalei, că i-a înaintat acestuia un proiect de hotărâre privind organizarea referendumului, pe care reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) îl vor susţine în şedinţa Consiliului General. „Am lăsat primarului general proiectul de hotărâre pe care reprezentanţii USL îl vor susţine în Consiliul General”, a adăugat Cristian Popescu Piedone.

Opinia primarului de la Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost tot pentru organizarea referendumului: „Am adunat în favoarea organizării referendumului peste 100.000 de semnături de la bucureşteni, fără să fie centralizate şi opţiunile electronice transmise”. „Sorin Oprescu a hotărât ca mâine (astăzi, n.r) să supună în şedinţa Consiliului procedura de declanşare a referendumului”, a adăugat Chiliman.

„Conform legii, dacă acest proiect este aprobat, urmează să fie validat şi de către Prefect, după care în 20 de zile putem organiza dezbateri şi apoi referendum”, au spus primarii.

Referendum, la jumătatea lunii mai

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara: „Legea Capitalei va fi funcţională pentru alegerile din 2012 şi vom avea şi Legea finanţelor publice locale modificată, în aşa fel încât bugetul unic al Bucureştiului să fie funcţional din 2012, pentru ca toate aceste competenţe pe care Legea Capitalei le va da la nivel central primarului şi Consiliului General să poată să fie puse în practică”, spunea la începutul lui aprilie Udrea.

“Primarii vor rămâne competenţi pe zona de servicii sociale şi vor fi practic ajutoarele primarului general, vor fi într-o relaţie de subordonare”
Elena Udrea.

Maidanezii, în grija primăriilor de sector

Problema câinilor vagabonzi a fost discutată ieri, de către edilul Capitalei şi primarii de sectoare. „Cetăţenii nu mai vor câini pe stradă şi singura soluţie corectă este de a extinde zona de responsabilitate către sectoare”, a spus Sorin Oprescu.

„Descentralizarea propusă de Oprescu este un pas normal în problema câinilor vagabonzi. Ca om, nu sunt pentru eutanasierea animalelor”, a fost opinia lui Andrei Chiliman. „Nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor, ci cu menţinerea lor în adăposturi şi cu sterilizarea acestora”, a spus Cristian Popescu Piedone.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite