Remeş şi Mureşan – câte 3 ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboşul”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii vor ca Decebal Traian Remeş să restituie şi şpaga primită: zeci de mii de euro, caltaboşii şi ţuica. Fostii  miniştri au anunţat că vor ataca sentinţa.

Sentinţă şoc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Foştii ministry Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu executare. Alături de ei a fost condamnat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, la un an şi jumătate de închisoare, tot cu executare.

Citeşte şi:
Probă de voce în dosarul „Caltaboşul"

Remeş şi Mureşan, telespectatori la filmul şpăgii

Cei trei au fost condamnaţi în dosarul “Caltaboşul”, în care Remeş este acuzat că a primit caltaboşi şi ţuică în valoare de 1.500 de lei, dar şi 15.000 de euro de la Ciorbă. Ultimul avea interesul de a câştiga contracte în valoare de 35 de miliarde de lei vechi. Celălalt fost ministru, Ioan Avram Mureşan, este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi fost intermediarul şpăgii.

Procurorii DNA susţin că, pe lângă alinete şi bani, la Remeş ar mai fi ajuns şi un autoturism de lux în valoare de 65.000 euro. În dosar au existat şi înregistrări ambientale care au circulat şi în mass-media şi din care reiese că Decebal Traian Remeş primea ţuică şi caltaboşi.

Decizia nu este definitivă, iar cei proaspăt condamnaţi au anunţat că vor face recurs.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite