REPORTAJ Aceasta este fabrica din Ferentari de unde s-a îmbrăcat prinţesa Kate Middleton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochia purtată de prinţesa Kate Middleton la întâlnirea cu prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a fost creată la o fabrică de textile din Ferentari păzită de doi maidanezi.

Rochia a costat-o pe prinţesă echivalentul salariului pe care îl câştigă croitoresele de-aici într-o lună de zile. Adică puţin peste 200 de euro.

image

Acum, strada Sadului, din Ferentari, unde este localizată croitoria, a devenit loc de pelerinaj nu doar pentru jurnaliştii care vânează o portiţă deschisă pentru a vedea atelierul în care se produce celebra rochie, ci şi pentru vecini, care au devenit brusc curioşi să afle ce se întâmplă în spatele gardului de tablă. Ba chiar pun întrebări mai multe decât toată presa la un loc. “Cine a gândit modelul rochiei, domnule? A înnebunit pe toată lumea. Oare au un punct de vânzare şi la noi, sau doar exportă?”, se întreba azi una dintre femeile care locuieşte vizavi de fabrică.

Foto: Mircea Păun

image

Cei care au făcut croitoria celebră peste tot în lume au fost jurnaliştii de la Daily Mail, într-un reportaj publicat astăzi. Nimic rău până aici, doar că aceştia au publicat o poză cu un depozit sărăcăcios şi abandonat în care a funcţionat o fabrică de ciocolată, şi nu adevărata hală în care se lucrează.

Citeşte şi Kate a purtat la întâlnirea cu Michelle Obama o rochie confecţionată la Bucureşti pe bani puţini

Răspunsurile rămân încă secrete, pentru că patronul fabricii este de negăsit. Probabil gândeşte un plan nou de afaceri, pentru că această pupularizare l-ar putea îmbogăţi peste noapte, dacă ar fi să ne luăm după numărul de cereri pentru această rochie. Plus că preţul ei s-a triplat la fel de brusc pe site-ul magazinelor online.

image

De exemplu, pe eBay aceasta se vinde acum cu aproape 700 de euro. Asta în timp ce alţii se gândesc să reproducă modelul şi s-o vândă mai ieftin, la 34 de euro, mizând că vor face o avere datorită cererii mari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite