Reţea de hoţi, destructurată. Cum au făcut trei infractori 900.000 de lei spărgând case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Bogdan Rohat, Mario Giuliano Fota şi Marius Tincu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În perioada 2009-2012, cei trei inculpaţi au comis 42 de infracţiuni de furturi din locuinţă pe raza Municipiului Bucureşti şi a Municipiului Ploieşti. Inculpaţii Bogdan Rohat şi Mario Giuliano Fota acţionau în calitate de autori, iar inculpatul Tincu Marius în calitate de complice.

În urma investigaţiilor efectuate de către agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie al Municipiului Bucureşti - Sector 2 Poliţie - Secţia 6, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, s-a stabilit faptul că, cei 3 inculpaţi acţionau în mod consecvent. Modul de operare era metoda "rupere butuc - DUBLE", iar alegerea victimileor o făceau fie în urma informaţiilor primite din mediul infracţional, fie prin supravegherea viitoarelor victime.

Spargeri simultane

Inculpaţii intrau în locuinţele celor despre care ştiau că nu sunt acasă, în timpul zilei prin distrugerea sistemului de asigurare al uşilor de acces. Apoi sustrăgeau din interiorul acestora bijuterii din aur, parfumuri scumpe, genţi produse de firmele de lux şi sume de bani.

Prejudiciul cauzat părţilor vătămate este de aproximativ 900.000 lei, acesta nefiind recuperat. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sector 2.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite