Romprest susţine că nu-şi poate plăti restanţele către operatori din cauza facturilor neachitate de Primăria Sectorului 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoi Sectorul 1 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gunoi Sectorul 1 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Velic, director operaţional al Romprest, susţine că Romprest nu îşi poate plăti restanţele către operatori din cauza facturilor neachitate de Primăria Sectorului 1. Declaraţiile vin în contextul în care Primăria Sectorului 1 a publicat, luni seară, facturile achitate către Romprest Service.

„Aproape 10 luni de cantităţi de deşeuri colectate şi transportate la ei pentru aceşti operatori, fiind vorba de trei care, totuşi, sunt nişte operatori mai mici şi nu pot primi unul singur întreaga cantitate de deşeuri – de aceea şi lucrăm cu trei operatori. Vă daţi seama, 10 luni de a primi deşeuri pentru care noi nu am plătit. Cele 10 luni reprezintă, în general, două luni curente total deşeuri pe care le aducem noi de pe raza Sectorului 1. Este o sumă destul de mare, care se ridică undeva la peste 10 milioane de lei pentru cei trei operatori, deci cele 10 milioane de lei sunt nişte sume foarte mari pentru ei.

 Dacă nu vor fi plătite măcar parţial sau vom reuşi să facem aceste plăţi în urma plăţilor făcute de autoritatea contractantă, există posibilitatea să se întâmple acelaşi fenomen. Noi avem capacitatea să strângem tot deşeul, după cum aţi văzut, de sâmbătă seară, până acum, am colectat aproape 1.800 de deşeuri, pe care le-am luat şi le-am transportat la aceşti operatori, care, din păcate, la ora actuală nu avem posibilitatea să le spunem că mâine sau poimâine avem certitudinea că putem achita parte din facturile restante în funcţie de plăţile pe care le va face autoritatea contractantă în contul restanţelor existente, care sunt reprezentate prin facturi neachitate”, a explicat Sorin Velicu, luni seară, la B1 TV.

Întrebat dacă se poate vorbi despre  despre o metodă de intimidare folosită de Primăria Sectorului 1, Velicu a răspuns: „Bineînţeles. Având în vedere că din cele aproape 23 de facturi emise pentru salubrizarea stradală, din luna iulie, până în prezent, şi deszăpezire, din câte ştiu, n-au fost achitate decât şase sau şapte facturi, nu vreau să greşesc, am foarte multe cifre în memorie la ora actuală, o factură reprezentând jumătate de prestaţie a unei jumătăţi de lună, în condiţiile în care aceste facturi, deci peste 20 de facturi nu sunt achitate, vă daţi seama despre ce sumă este vorba şi mai ales vorbim de facturile care reprezintă exact aceste deşeuri care sunt cele mai vizibile, cele de pe domeniul public”.

Declaraţiile vin în contextul în care Primăria Sectorului 1 a publicat, luni seară, facturile achitate către Romprest Service. Instituţia afirmă că sunt 13 facturi, emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei. Primarul Clotilde Armand a afirmat că este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când se decide publicarea acestor documente.

„Sunt facturi pe care noi le-am achitat de când mi-am preluat mandatul de primar ales al Sectorului 1 şi până în prezent. Cine spune altceva este clar că minte. Este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când primarul decide publicarea acestor documente, privind plata gunoiului menajer. Nu avem nimic de ascuns, cetăţenii trebuie să ştie unde se duc banii publici”, a declarat primarul Clotilde Armand. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite