Sărbătoarea Radioului. Vino să vezi studioul unde a vorbit Florian Pittiş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 noiembrie 1928 în Radio-ul public se auzeau primele voci.

După 82 de ani de existenţă, Radio România pregăteşte o serie de evenimente aniversare - un concert special şi trei zile în care porţile instituţiei vor fi deschise buucreştenilor.
 
Evenimentul aniversar va debuta cu un concert susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijata de Jin Wang, în această seară, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Artistul va interpreta la vioara Stradivarius celebrul "Concert pentru vioară şi orchestră" de Ceaikovski.

Programul va mai cuprinde "Trei dansuri româneşti" de Theodor Rogalski şi  "Dansul Salomeei" din opera „Salomeea” de Richard Strauss.

De asemenea, în aceeaşi seară, publicul va putea audia şi "Don Quijote", op 35 de Strauss, avându-i ca solişti pe Răzvan Suma (la violoncel) şi Carol Mai-Antal (la violă).
 
Începând de mâine şi până la 1 noiembrie sunteţi aşteptaţi să vizitaţi clădirea în care s-au înregistrat cele mai frumoase emisiuni, spectacole de teatru, concerte din istoria Radio-ului românesc.

Astfel, in fiecare zi, în intervalul orar 10.00 - 14.00, veţi intra în studiourile din care emit posturile Radio România: Cabina 31 - de unde emite postul Radio România Actualităţi, Camera Ştirilor, Agenţia de presă RADOR, Redacţia Teatru, studiourile Radio3Net „Florian Pittiş” şi, nu în ultimul rând, Sala Radio.
 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite