Scandal după ce o bătrână a fost ameninţată cu amenda pentru că vindea legume şi flori la un colţ de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliştii îi spun bătrânei că riscă o amendă de câteva mii de lei. FOTO Captura Facebook Alexandru Alexe
Poliştii îi spun bătrânei că riscă o amendă de câteva mii de lei. FOTO Captura Facebook Alexandru Alexe

O înregistrare video în care un tânăr se ceartă cu mai multi politişti locali pentru că aceştia ameninţau o bătrână cu o amendă de 5.000 de lei pentru vindea flori şi legume, a devenit virală, duminică, pe Facebook, ajungând la peste 200.000 de vizualizări.

Tânărul filmează cum politiştii locali îi spun unei bătrâne, care vindea flori şi legume în două găleţi de plastic, să plece de pe trotuar, femeia fiind avertizată că dacă o mai vine în locul respectiv riscă o amendă de 5.000 de lei.

„Femeia acceptă şi pleacă spre tramvai nu înainte de a fi atentionata de către unul dintre agenţi ca «data viitoare îti dau o amendă de 50 de miloane. Opresc filmarea şi plec spre tramvai nu înainte de a le bate obrazul agenţilor că spectacolul de forţă trebuie mai degraba afişat în Piata Rahova, la infractori de risc mai mare decât o băbuţă cu o galeată de legume şi flori. Imediat agentii vin la mine şi mă iau de braţe să vin cu ei la secţie. Atât mi-a trebuit. Pai, băi baieţi, chiar asa?", a scris pe Facebook, Alexandru Alexe.

De asemnenea, tânărul a susţinut că politistii nu s-au legitimat si ca nici lui nu i-au cerut sa se legitimizeze, ci a fost „ridicat de pe stradă” pentru că le-a „constestat activitate”.

„Lumea de pe trotuar s-a adunat să-i admonesteze, nu doar vizavi de obiceiul total ilegal de a ridica lumea aiurea de pe stradă, ci si pentru excesul lor de zel faţă de micile ilegalităţi, în conditiile în care este un lucru deja obişnuit în Bucureşti să vezi agenţi de Poliţie pitiţi în maşini, cu ochii-n telefoane, la doi paşi de traficul major de ţigări, telefoane furate, hoţi de buzunare şi găşti de cartier”, mai afirmă Alexe pe contul său de Facebook. 

Tânărul susţine că a primit amendă pentru tulburarea ordinii publice şi că va ataca în instanţă amenda. 

Clipul video de pe Facebook are până în prezent peste 208.000 de vizualizări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite