Scandal la spitalul Sf. Ioan din Bucureşti. Angajaţii spun că nu au materialele necesare, managerul dezminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La spitalul Sfântul Ioan, angajaţii se plâng că nu au materialele necesare
La spitalul Sfântul Ioan, angajaţii se plâng că nu au materialele necesare

Epidemia de coronavirus scoate la iveală şi situaţiile conflictuale din sistemul medical românesc. Astfel, la spitalul Sfântul Ioan, mai mulţi angajaţi au reclamat faptul că nu există pe stoc materialele necesare pentru a lupta cu epidemia.

Directorul medical Bogdan Geavlete dezminte însă această situaţie argumentând că unii medici urmăresc în această perioadă doar ambiţii personale, mai exact îndepărtarea sa din funcţie. Conform Digi24, medicii au depus plângere penală.

„Până în acest moment nu avem absolut niciun caz de infecţie confirmată cu COVID în Spitalul Sf. Ioan. Cu toate acestea, s-au luat absolut toate măsurile organizatorice şi de prevenţie, în conformitate cu dispoziţiile pe care le-am primit de la instituţiile abilitate.

Noi dispunem de toate materialele sanitare, de toate echipamentele de protecţie necesare, combinezoane, mănuşi, botoşi, măşti şi ochelari de protecţie.

Avem pregătite 26 de paturi de terapie intensivă, dotate cu 20 de ventilatoare şi 30 de monitoare, deci putem face faţă unui flux de pacienţi cu COVID.

Dintr-un alt punct de vedere, constat cu tristeţe că există două tipuri de medici în momentul de faţă în România. Există aceia care se luptă pentru acest popor, împotriva unei boli cumplite şi care stau la spital de dimineaţa până seara, şi există şi oportuniştii, aceia care se folosesc de o împrejurare tragică pentru a-şi urmări ambiţii personale”, a spus Bogdan Geavlete, directorul medical al Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti, conform Digi24.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite