Scăpăm de mafia taxiurilor de la Aeroportul Otopeni. Cum ne putem comanda un taxi la preţ normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii de pe Aeroportul Otopeni pot alege firma de taxiuri cu care vor să călătorească.      FOTO Adevărul
Călătorii de pe Aeroportul Otopeni pot alege firma de taxiuri cu care vor să călătorească.      FOTO Adevărul

Începând de azi, călătorii care ajung pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni pot scăpa de grija că vor fi păcăliţi de taximetrişti. Prin ordinul Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, au fost create două ghişee unde călătorii pot comanda un taxi de la orice firmă, primind informaţii complete referitoare la operatorul ales. Totodată, a fost amenajată o zonă de îmbarcare şi încă una unde taxiurile pot aştepta eventualele comenzi.

Ministrul a propus mutarea zonei de aşteptare a clienţilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi.

"În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare. În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru", şi-a motivate Fenechiu hotărârea.

Totodată, va fi înfiinţată o «zonă de grupare» pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative, conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.

Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea să opteze fie pentru un taxi care aşteaptă deja în faţa terminalului, fie pentru o maşină la comandă.

"Sperăm să se creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie şi implicit a imaginii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti", a spus Fenechiu.

Problema taximetriştilor care îşi desfăşoară ilegal activitatea în apropierea Aeroportului Otopeni a culminat anul trecut, în luna august, când o studentă japoneză a fost racolată de un tânăr de etnie rromă, Nicolae Vlad, care i-a propus să o ajute să găsească un taxi pentru a ajunge la Craiova. Acesta a violat-o şi apoi a omorât-o prin sugrumare într-o pădure din apropierea aeroportului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite