Protest în Piaţa Victoriei. Scriitorul Laurian Stănchescu, în picioarele goale: E un atentat la viaţa spirituală a României ce se întâmplă de 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănchescu spune că va protest şi în următoarele zile FOTO Arhivă
Stănchescu spune că va protest şi în următoarele zile FOTO Arhivă

Scriitorul Laurian Stănchescu a renunţat la hainele groase şi a decis să protestează de astăzi, timp de trei zile, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de starea culturii române. În picioarele goale şi la bustul gol, scriitorul încearcă să atragă atenţia autorităţilor cu privire la starea culturii din România.

Laurian Stănchescu a renunţat la geacă şi a rămas la bustul gol şi fără pantofi în Piaţa Victoria, vizavi de clădirea Executivului, spunând că a ales o formă de protest „la limita răbdării“, scrie Agerpres.

„Este un protest la limita răbdării mele ca scriitor şi am ales această formă de protest în faţa Guvernului pentru că mi se pare un atentat la viaţa spirituală a României ceea ce se întâmplă de 24 de ani. “, a declarat scriitorul pentru aceeaşi sursă.

Scriitorul Stănchescu spune că îşi doreşte să atragă atenţia autorităţilor pentru că în acest moment „cultura dispare şi noi ne risipim în neant“.

Laurian Stănchescu este iniţiatorul demersului de repatriere a osemintelor lui Constantin Brâncuşi din Paris în România. De asemenea, scriitorul povesteşte că are în prezent acordul scris al unei rude de sânge a sculptorului, act pe care îl va înainta, în următoarele săptămâni, primăriei şi prefecturii Parisului.

Despre forma de protest la care a recurs, Stănchescu a apreciat scurt. „Părinţii mei, bunicii mei spuneau: <<Cei nebuni fac lumea, iar cei cuminţi îi urmează>>. Prefer să fiu un nebun de felul acesta decât să mai fiu un cuminte în ţara în care nu se mai întâmplă nimic în cultura română“, a povestit scriitorul.

Acesta a aşezat şi pe asflat în locul în care protestează o parte dintre volumele semnate de el, spunând că a decis să le pună pe jos „pentru că şi cultura noastră este la pământ“.

Scriitorul Stănchescu susţine că va protesta singur în acelaşi loc şi în aceeaşi mod şi în următoarele două zile, între orele 10.00 şi 14.00.

Pe aceeaşi temă:

Protest internaţional faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, sâmbătă, în Capitală

FOTO VIDEO Protest Automobile Dacia: 11.000 de oameni au ieşit în stradă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite