Se deschid centrele „La Pedale“ din Bucureşti. De unde puteţi închiria gratuit biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrele vor fi deschise în acest weekend FOTO Primăria Sectorului 1
Centrele vor fi deschise în acest weekend FOTO Primăria Sectorului 1

Amatorii de sport şi mişcare în aer liber sunt aşteptaţi, din acest weekend, la o plimbare gratuită cu bicicleta în parcurile Kiseleff şi Herăstrău. Pentru al şaptelea an consecutiv, copiii, părinţii şi chiar bunicii pot profita, până la mijlocul lunii noiembrie, de programul „La Pedale” - primul sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate.

Iubitorii sportului pe două roţi vor avea la dispoziţie, gratuit, peste 500 de biciclete. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

„Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa“, adeclară edilul Andrei Chiliman.

Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi - şi pot fi închiriate doar pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de cel mult două ore, doar în perimetrul parcurilor. Centrul „La Pedale“ din Parcul Kiseleff se află la intersecţia dintre străzile Ion Mincu şi Barbu Ştefănescu Delavrancea în interiorul parcului, iar centrul din Parcul Herăstrău se află exact la intrarea în parc din direcţia metrou Aviatorilor. Centrele sunt deschise după următorul program: luni - vineri în intervalul orar 10.00 -18.00, iar sâmbătă şi duminică de la 10.00 - 19.00.

Popularitatea proiectului „La Pedale“ şi pasiunea pentru mersul pe bicicletă au crescut semnificativ de la un an la altul. Anul trecut s-a înregistrat un număr record de utilizatori: peste 70.000 de bucureşteni au pedalat cu bicicletele verzi puse la dispoziţia locuitorilor Capitalei în parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

Proiectul „La Pedale“ este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite