Secţie unicat la Clinica Filantropia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia a inaugurat, ieri, în prezenţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, un nou departament. Secţia de medicină materno-fetală este unică în spitalele de stat din Bucureşti, proiectul fiind iniţiat de prof. dr. Gheorghe Peltecu în colaborare cu o fundaţie din Londra.

Până anul trecut, mansarda spitalului era un pod închis în care personalul medical nu avea nicio treabă, acum aceasta este sediul noului departament. „Secţia este destinată depistării eventualelor anomalii ale fătului înainte de naştere. Noi ne facem datoria, să diagnosticăm şi să informăm părinţii", a spus prof. dr. Gheorghe Peltecu.

Investiţie din sponsorizări
Valoarea investiţiei de la Filantropia se ridică la 815.000 lei. „Mobilierul şi echipamentul IT a fost cumpărat din sponsorizări", explică Peltecu. Printre dotări se numără şi un laborator de genetică, acesta permiţând confirmarea suspiciunilor ecografice şi stabilirea unui diagnostic genetic. „Sunt probleme specifice care se pot manifesta înainte de naştere. Aici pot fi depistate anomaliile pentru trimestul I de sarcină, cele de tip sindrom Down şi anomaliile pentru trimestrul II, cele negenetice", a spus Alina Veduţă, specialist în medicină fetală, în timp ce prezenta unul dintre ecografele noi ale secţiei.

De asemenea, crearea departamentului a făcut posibilă informatizarea activităţii şi crearea Registrului Instituţional de Malformaţii Congenitale Neonatale. La Spitalul Filantropia s-au fost născuţi, în acest an, 3.200 de copii.

815.000 lei este valoarea investiţiei în noul departament al clinicii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite