Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureştenii din Sectorul 4 care au rămas fără venituri din cauza pandemiei ar putea primi sprijin financiar

2
26 Mar 2020 01:16:27
Autor: M. Teodorescu
Ajutorele lunare se acordă doar pe perioada situaţiei de urgenţă şi sunt cuprinse între 500-1000 lei. FOTO Eduard Enea
Ajutorele lunare se acordă doar pe perioada situaţiei de urgenţă şi sunt cuprinse între 500-1000 lei. FOTO Eduard Enea

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 o hotărâre privind acordarea de sprijin financiar persoanelor rămase fără venituri în urma măsurilor luate în contextul epidemiei COVID-19.

„Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
Măsurile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluţă o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 şi vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare", potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.
 
Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgenţă şi vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează: 500 de lei lunar pentru o persoană singură, 700 de lei lunar pentru familia cu un copil, 1.000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulţi copii.
 
„Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgenţă vor fi transmise online către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, însoţite de actele de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgenţă, precum şi respectarea unor alte condiţii cumulative precum: cel puţin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de şomaj; veniturile lunare să nu depăşească 1.000 de lei pe membru de familie; să nu aibă altă surse de venit; să nu deţină depozite bancare mai mari de 1.000 de lei", se mai arată în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
26.03.2020, 08:16:36

Mare minune,au inceput PSD-ul sa doneze bani nevoiasilor sau se apropie vreo campanie electorala si nu le-a mers cu distribuirea gratuita a mastilor si spirtului sanitar???

pandia theodor
26.03.2020, 08:23:50

Se intimplä numai in romänia:un primar dä mitä electoralä cicä ajutoare din banii impozitati cetätenilor.Ästa n-a inteles nici pinä acum cä un primar este administratorul unei comune ,oras,sector etc.Tot sistemul social este in atributiunile statului reprezentat de prefect si organele de administrare a sistemului socialBirourile sistemului social nu sint in administrarea primarului . Bä treziti-vä träim in anul 2020 nu in 1900.

Modifică Setările