Seminar despre violenţa faţă de femei, organizat de Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţa în familie, dezbătută într-un seminar ce are loc vineri dimineaţă, începând cu ora 10.00 FOTO Shutterstock
Violenţa în familie, dezbătută într-un seminar ce are loc vineri dimineaţă, începând cu ora 10.00 FOTO Shutterstock

Primăria Capitalei în parteneriat cu asociaţia ANAIS anunţă organizarea unui seminar despre violenţa faţă de femei din România, prin care se vor discuta măsuri prin care să se reducă cazurile de violenţă în familie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de administraţia centrală, Direcţia Generală de Asistenţă Socială în parteneriat cu Asociaţia ANAIS şi-au propus derularea unor acţiuni menite să întărească capacitatea instituţională a statului de drept în acest domeniu.

Scopul seminarului este de a prezenta modele de bune practică, de a intermedia relaţia reprezentanţilor administraţiei publice locale şi ai organizaţiilor neguvernamentale cu organizaţii similare din Confederaţia Elveţiană şi de a impulsiona dialogul şi stabilirea agendei publice în domenul violenţei în familie.

Seminarul se va bucura de prezenţa doamnei Michèle Gigandet expert în domeniu, reprezentant al Asociaţiei MalleyPrairie din Lausanne, Elveţia, organizaţie care oferă servicii victimelor violenţei demestice de aproximativ 30 de ani, precum şi de reprezentanti ai Ambasadelor Canadei, Irlandei şi Austriei la Bucuresti.

Seminarul va avea loc astazi, 4 octombrie 2013, cu începere de la ora 10.00.

„Astfel, dacă ne putem baza pe cadrul legislativ în domeniul violenţei domestice şi protecţiei victimelor acesteia care a fost asigurat prin actele normative adoptate în ultimii ani, rămân încă destule provocări la nivelul colaborării interinstituţionale, al aplicării actelor normative şi a adoptării unei atitudini suportive faţă de victime“, este menţionat în comunicatul citat.

Specialiştii români instruiţi după modelul elveţian

În acest sens, unul dintre modele europene de succes în domeniu este considerat cel din Confederaţia Elveţiană, despre a cărui evoluţie specialiştii români în domeniu au fost invitaţi să afle în seminarul “Lecţii învăţate în domeniul protejării şi susţinerii victimelor violenţiei domestice”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite