Silvian Ionescu mai rămâne în arest 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 5 a prelungit ieri cu 30 de zile perioada arestului preventiv al lui Silviu Ionescu, cercetat pentru ucidere din culpă în cazul accidentului din Singapore.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme au cerut instanţei, în şedinţă secretă, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis în urmă cu aproximativ o lună pe numele lui Silviu Ionescu, fost însărcinat cu afaceri în Singapore, informează Mediafax. Propunerea procurorilor a fost admisă de către Judecătoria Sectorului 5. Fostul diplomat a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 mai, în urma deciziei Judecătoriei sectorului 5.

Ucidere din culpă şi fals în declaraţii

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, arătând că s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a părăsi Singapore şi a încercat să influenţeze ancheta, menţionează Mediafax.

„Din cercetările efectuate până în acest moment procesual a rezultat că, prevalându-se de imunitatea diplomatică de care se bucura, a părăsit statul Singapore, şi de asemenea, ulterior producerii accidentului, a încercat să influenţeze depoziţiile martorilor, iar prin mesaje sms a solicitat unui angajat să efectueze completări retroactiv în caietul de bord al autoturismului Audi A6 pentru a-i permite ştergerea unor date din calculatorul biroului de lucru", potrivit Parchetului instanţei supreme.

Din cercetările efectuate procurorii au stabilit că, în 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri „ad interam“ al României în Singapore, în timp ce conducea autoturismul Audi A6 aparţinând Ambasadei României în Singapore, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane care traversau regulamentar trecerea de pietoni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite