Singurul târg de miei vii din Bucureşti îşi deschide porţile luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, 30 martie, în sectorul 4 al Capitalei se deschide şi în acest an singurul târg de miei vii, după cum a anunţat edilul Cristian Popescu Piedone.

Târgul de miei vii va fi amenajat în Piaţa Apărătorii Patriei din sectorul 4 al Capitalei, ca în fiecare an, fiind singurul din Bucureşti. Acesta va fi deschis până pe 11 aprilie.

„Începând cu 30 martie şi până pe 11 aprilie, va fi deschisă Piaţa de Miei de la Apărătorii Patriei. Este singura de acest gen din Capitală, mieii fiind adăpostiţi în condiţii corespunzătoare de igienă, iar sacrificarea lor va avea loc într-un abator salubru, ultramodern, dotat conform standardelor europene în vigoare. Este o iniţiativă pe care o avem an de an, astfel încât să puteţi cumpăra miei dintr-o sursă sigură, fără riscuri, în condiţiile în care toată activitatea va fi supravegheată permanent de medici reprezentând A.N.S.V.S.A.“, a scris Piedone pe pagina personală de Facebook.

25 de lei

Anul trecut, cei care au trecut pragul târgului au putut pleca acasă cu miei şi iezi pe alese, iar preţul pentru un kilogram de carne de miel sau de ied tranşat a fost 25 de lei. În schimb, cei care au vrut să plece acasă cu animalul viu au fost nevoiţi să scoată din buzunar 15 lei pentru un kilogram.

Imediat după ce vă alegeţi animalul dorit, trebuie să aşteptaţi câteva minute până când acesta este sacrificat şi tranşat.  

Animalele sunt asomate şi tăiate „La tot procesul acesta asistă permanent patru medici veterinari, pentru că asomarea este singura metodă acceptată de sacrificare“, susţin reprezentanţii târgului. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite