Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Situaţie de râsul-plânsul. ANAF execută silit Termoenergetica pentru că a plătit taxe din greşeală pe numele fostei RADET

1
20 Oct 2020 10:03:01
Autor: Elena Deacu

ANAF a demarat executarea silită a Termoenergetica după ce compania a plătit impozit şi CAS, probabil din greşeală, pe numele strămoaşei falimentare RADET, scrie profit.ro.

Către finalul lunii ianuarie 2020, Termoenergetica a plătit către ANAF, prin 3 ordine de plată, impozitul pe salarii şi CAS-urile datorate pentru angajaţi pe decembrie 2019, în sumă de peste 7 milioane lei. Însă, probabil din obişnuinţă, în actele plăţilor către bugetul de stat a fost trecut în mod eronat CUI-ul falimentarei RADET, nu cel corect, al Termoenergetica, iar banii au fost achitaţi în alt cont de Trezorerie (al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili – DGAMC) decât cel în care ar fi trebuit (al Administraţiei Finanţelor Publice - AFP Sector 4 Bucureşti), potrivit profit.ro.

Fiscul, prin DGAMC, a încasat banii ca şi cum ar fi provenit realmente de la RADET, după care acelaşi Fisc, însă prin AFP Sector 4 Bucureşti, a demarat executarea silită a Termoenergetica pentru obligaţii fiscale restante. În replică, Termoenergetica a contestat în justiţie executarea silită la care a fost supusă de către AFP Sector 4.

Citeşte ştirea completă pe profit.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi imsi
20.10.2020, 13:23:02

Pai Termoenergetica ii acum in parohia lui Mucusor asa ca trebuie penalizata de primitivul Catzu. Fara bani si in plus cu conturile blocate greu de crezut ca minciunile lui Mucusor din campaniia electorala nu vor iesi la suprafata iar USR+ o va lua in bot si mai tsare la parlamentare. Tactici subtile intr o gasca de borfasi. Alegeti i pe astia si vom suferi cu totii !

-1 (1 vot)
Modifică Setările