Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Sorin Grindeanu, despre greva de la STB: M-am asigurat ca ceea ce ţine de Ministerul Transporturilor, metroul, să funcţioneze. E nevoie de dialog

5
21 Jan 2022 12:27:15
Autor: News.ro
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a aflat "pe surse" cu 24 de ore înainte de declanşarea grevei de la STB şi s-a asigurat că metroul va funcţiona în aceste zile. Grindeanu a precizat că este nevoie de dialog între administraţia locală şi liderii celor care protestează.

Sorin Grindeanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că s-a asigurat că metroul, care ţine de Ministerul Transporturilor, nu va intra în grevă.
 
"Am fost informat de cu o zi înainte, cu 24 de ore înainte despre intenţia, pe surse venită, intenţia celor din Bucureşti de a face grevă. STB se numeşte societatea care ţine de Consiliul General. M-am asigurat că ceea ce ţine de Ministerul Transporturilor, metroul, să funcţioneze. Pentru că dacă intra şi metroul în grevă...”, a afirmat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor a precizat că este nevoie de dialog între administraţia locală şi liderii sindicali.
 
"Am avut şi eu parte de o grevă a CFR, la finalul anului trecut, care a durat câteva ore, dar care a bulversat tot traficul. M-am întâlnit cu liderii sindicali. Numai săptămâna aceasta m-am întâlnit cu cel puţin 10 lideri sindicali din domeniul transporturilor. E nevoie de dialog, nu poţi să tratezi lucrurile în forţă. Soluţia potrivită e să ai dialog cu partenerii. Poate nu au dreptate sută la sută, dar poate au dreptate 50-10 la sută. Ca sfat, i-aş îndemna să se aşeze la masa dialogului pentru că Bucureştiul e blocat. Norocul e că metroul funcţionează, nu e în grevă”, a declarat Grindeanu.
Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată, fiind declarată ilegală.
 
Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei se află la sediul STB pentru negocieri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ilie de la sculărie™
21.01.2022, 13:37:07

Si cum s-a asigurat Grajdeanu? A dat un mesaj pe WhatsApp si l-a rugat pe Radoi sa nu faca greva pana nu ii zice partidul ca e momentul?

+8 (8 voturi)
Ilie de la sculărie™
21.01.2022, 13:38:20

A ajuns Grajdeanu sa dea sfaturi despre dialog, el care a scos sute de mii de oameni in strada. Fabuloasa mizeria acestui individ.

+8 (8 voturi)
Camelian Propinatiu
21.01.2022, 13:52:16

Sunt mulți lideri de sindicat STB în PSD?

constantin rebegea
21.01.2022, 18:14:43

Alt bagator de seama: cum sa faci dialog cu unii care nu respecta legea in mod provocator?Nu mai ascundeti rahatul sub pres, sunt prea multe focare din astea nereglementate, lasate in adormire, care deja au inceput sa metasteze, sa raspindeaca cancerul in societate. (uite exemple: numarul prea mare de biserici, cazul Constanta, cand popa ala anunta ca popii se inchid in biserici, situatia cultelor mai ales in Suceava, unde se pare ca portiuni bune de judet nici nu mai apartin Romaniei sub aspectul respectarii normelor,situatia vanzatorilor de tigari in piete, care striga cu glas soptit tigari , tigari, situatia pensiilor speciale, situatia sindicatelor care se pare ca pot ucide o tara, situatia taierilor ilegale de lemne,etc. Sunt foate multe situatii care nu sunt sau sunt insuficient reglementate, cand politicul se teme sa rezolve si atunci prefera sa spuna exact ce spune garabetele asta de ministru: negocieri.

constantin rebegea
21.01.2022, 18:23:11

Si nu in ultimul rand, de ce trebuie ca o primarie sa tina transportul public in spate, nu se poate privatiza? Abia atunci sa vezi calitate, autobuze curate si respectarea legilor.Si daca nu vreti privatizare aici, atunci neaparat sa fie un management capabil sa faca si profit de unde sa se poata dezvolta pe viitor, si nu sa cerseasca bani de la guvern in fiecare an.De exemplu, in cadrl STB am vazut ca are angajati strungari, ce idiot isi imagineaza ca autobuzele moderne mai au nevoie de strungari ca sa le poti tine in buna forma?

Modifică Setările