Sorin Oprescu i-a chemat la masa negocierilor pe investitorii din Centrul Vechi. Ce s-a discutat în şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, edilul şef al Capitalei, s-a întâlnit duminică dimineaţă cu reprezentanţii  Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric. Întâlnirea a vizat găsirea unei soluţii, de comun acord, pentru dezbaterea publică lansată de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti care viza închiderea teraselor din Centrul Vechi al Capitalei la o anumită oră.

Întâlnirea de duminică dimineaţă de la sediul Primariei Generale s-a concentrate asupra propunerilor referitoare la regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere din Centrul Istoric, proiect care se află în dezbatere publică pe site-ul Municipalităţii.

Atât reprezentanţii Primăriei cât şi cei ai cârciumarilor din Centrul Vechi şi-au exprimat preocuparea pentru asigurarea unor conditii civilizate de comerţ, privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora sunt amenajate terasele sezoniere şi pentru aspectul uniform teraselor.

Discuţiile privitoare la impunerea unei cromatici uniforme şi a unui mobilier de terasă adecvat, în concordanţă cu specificul zonei, au fost agreate de ambele părţi, însă discuţiile referitoare la ora închiderii acestor terase au împotmolit negocierile.

Municipalitatea a decis ca posibilitatea legală de a mări programul de funcţionare a teraselor pe timpul nopţii, faţă de propunerea de regulament să fie analizată în continuare şi să fie găsită o soluţie de încadrare în lege.

Sorin Oprescu, edilul şef al Bucureştiului, s-a arătat dispus să negocieze cu reprezentanţii investitorilor din Centrul Istoric al Capitalei, însă a subliniat faptul că politica administrativă a zonei ultra-centrale din Bucureşti trebuie să fie în concordanţă cu politicile din celelalte capitale europene.

“Nu avem de gând să vă îngrădim activitatea, de aceea am propus spre dezbatere acest proiect acum, pe perioada iernii, pentru ca până la primăvară, când veţi deschide terasele, să cădem la un acord. Vom căuta posibilităţile legale să vă ajut, în continuare. Însa vom face asta cu respectarea legii, în avantajul bucureştenilor, indiferent că sunt consumatori sau localnici. Doresc ca Centrul Istoric să arate ca orice zonă turistică şi de promenadă din centrul unei capitale europene dezvoltate. E bine pentru Bucureşti, pentru turismul de agrement “să fie viaţă” în Centrul Istoric!”, a declarat Sorin Oprescu, Primarul General al Bucurestiului.

De asemenea, primarul a mai vrut să puncteze în faţa investitorilor din Centrul Vechi că păstrarea distanţei minime de 4 metri între terasele sezoniere pentru facilitarea accesului rapid al maşinilor de intervenţie în caz de urgent, în acesată zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite