Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Sorin Oprescu susţine că au început lucrările la „autostrada suspendată“. Primarul spune că a construit deja 10 kilometri

1
1 Jul 2015 16:29:11
Autor: Cristina Răduţă
Sorin Oprescu FOTO Eduard Enea
Sorin Oprescu FOTO Eduard Enea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat miercuri, 1 iulie, în platoul Adevărul Live, modul în care va arăta proiectul de infrastructură intitulat „autostrada suspendată“. Edilul suţine că celebrul proiect promis bucureştenilor încă din 2008 va fi realizat cu ajutorul mai multor proiecte de infrastructură finalizate în acest moment, dar şi cu ajutorul unora ce vor începe în Bucureşti în viitor.

„Sunt bucăţi de amenajare, asta am spus la New York (n.r. atunci când edilul declara că au început lucrările la autostrada suspendată din Bucureşti). În primul rând că autostrada nu poate fi peste tot pe stâlpi. O parte dintre construcţiile s-au făcut, fie că sunt pe sub pământ, fie că sunt la suprafaţă. Unul dintre exemple este Bulevardul terminat Ghica, care merge către Piaţa Delfinului. Acolo va fi un pasaj subteran, de comun acord cu metroul şi va ieşi în Nicolae Grigorescu. Unele părţi sunt prefigurate pentru viitor.

N-am stat să adun, dar până acum nu cred că am făcut în jur de 8 – 10- kilometri (n.r. din proiectul botezat „autostrada suspendată“). Părţile astea sunt utilizate, nu aşteaptă nicio inaugurare. Este vorba despre bucăţi. Principala zonă de aproape 11 kilometri nu e o mare filosofie. Va însemna de la DN1 legătura cu A1. Am mers în continuare cu Podul de Virtuţii, Splaiul Independenţei. Am căzut de acord că intrăm şi într-un tunel. De aceea am spus că o serie întreagă de lucrări s-au terminat, în timp ce altele urmează să înceapă“, a precizat edilul.

Cu alte cuvinte, este vorba despre proiectul inelului median de circulaţie din zona de nord care a fost botezat „autostrada suspendată“. Recent, primarul Sorin Oprescu spunea la New York că au început lucrările la acest proiect, însă bucureştenii erau destul de sceptici. Astăzi, în platoul Adevărul Live, primarul Capitalei a făcut lumină în acest caz, menţionând că poriectul botez „autostrada suspendată“ va fi alcătuit din proiecte de infrastructură care sunt deja realizate în Bucureşti, dar şi de alte proiecte ce urmează să fie demarate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Aurel Paun
1.07.2015, 20:39:20

Gargaragiul de primar, Sorin Oprescu, o da cotita cu autostrada suspendata, asa cum face cu cele mai multe promisiuni electorale. Pentru Oprescu, autostrada suspendata in lucru inseamna niste lucrari de infrastructura, in general pasaje subterane si unele racordari de strazi. Dupa Oprescu si tunelurile de metrou in lucru sunt tot lucrari de autostrada suspendata. Mult tupeu mai are acest individ mincinos pe care multi bucuresteni fraieri l-au cocotat in scaunul de Primar General de doua ori.

Modifică Setările