Sortatorii de deşeuri şi-au deschis porţile. Gunoiul din Sectorul 1 a început să fie ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunţă că a deschis miercuri dimineaţă porţile sortaorilor şi că îi va plăti direct. Conform acesteia, gunoiul din sector a început deja să fie ridicat.

„Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest), iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea menţionează că Primăria Sectorului 1 a notificat miercuri Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare. În caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu societatea va fi reziliat de drept.

„Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit", a adăugat Clotilde Armand.

Romprest a informat, la rândul său, marţi, pe site-ul lor, de reluarea prestaţiei de către operatorul de salubrizare Rom Waste Solutions S.A.

„Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul său de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată", preciza Romprest.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite