Startup-ul american Lime aduce trotinete electrice la gurile de metrou, teatrele şi muzeele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startup-ul american Lime, o companie care se ocupă cu închirierea de trotinete şi biciclete electrice, intră pe piaţa din România printr-un parteneriat cu Primăria Capitalei şi va amplasa 1.000 de trotinete electrice în Bucureşti.

Un parteneriat între Lime şi PMB se regăseşte pe ordinea următoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Acesta presupune că Lime va pune la dispoziţia cetăţenilor din Bucureşti 1.000 de trotinete electrice şi va amenaja parcări speciale pentru acestea. Ele vor fi amplasate la toate gurile de metrou existente, în zonele adiacente parcărilor publice, în toate parcurile şi grădinile publice, la toate instituţiile de interes public (teatre, biblioteci, muzee), precum şi în zonele de promenadă, pietonale şi de agrement.

„Sistemul de electric scooter sharing este un serviciu comun (dintre Lime şi primărie – n.red.) care pune la dispoziţie şi permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei.

Trotinetele electrice funcţionează cu ajutorul unor aplicaţii mobile şi a unor tracking-uri GPS care ajută la localizarea trotinetelor şi deblocarea lor. Trotinetele vor fi limitate să circule cu o viteză de 24km/h, pentru a putea fi conduse fără permis de conducere.

Lime este un startup-ul american lansat în 2017. Anul trecut compania a semnat un acord cu Uber, compania de ride-sharing. Drept urmare, Lime este promovat în aplicaţia Uber, iar logo-ul Uber este lipit pe trotinetele şi scuterele Lime.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite