Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Statuile fondatorilor UE din Capitală, vandalizate de extremişti

4
25 Feb 2020 14:11:52
Autor: Calin Mihai
Statuile au fost inscripţionate cu vopsea(Foto Facebook)
Statuile au fost inscripţionate cu vopsea(Foto Facebook)

Statuile fondatorilor Uniunii Europene au fost vandalizate în Parcul Herăstrău cu spray de tip graffiti. Pe statui au fost inscripţionate mesaje cu caracter extremist.

În parcul Regele Mihai I (Herăstrău) sunt amplasate 12 busturi ale fondatorilor UE, grup statuar realizat de către sculptorul Ionel Stoicescu.

Utilizatorul de Facebook Lucian Miulescu a semnalat faptul că respectivele busturi au fost vandalizate cu spray cu vopsea. 

Mesaje extremiste pe statui

”În dimineaţa asta am avut o surpriza total neplăcută şi vreau sa v-o împărtăşesc. Trecând prin parcul Herăstrău, spre birou, am constatat cu stupoare şi indignare ca monumentul dedicat Uniunii Europene şi fondatorilor sai a fost vandalizat! Dar vandalizarea nu e decât un aspect minor. Mai grave sunt mesajele scrise cu grafitti pe statui şi pe soclul drapelului UE, care îmi evoca fără dubiu extrema dreapta!

Astfel, pe capul unuia dintre fondatori apare steaua lui David. Pe capul lui Monnet apare, cu rosu, "4th Reich", pe cel al lui Adenauer e scris LGBT, iar pe statuia lui Robert Schumann scrie "White Genocide". Pe soclul steagului UE, cu rosu: ”UE = Coudenhove Kalergi Plan Stop White Gen(ocide)”

Image may contain: tree, sky and outdoor

Chiar înfricoşător, sa vezi ca istoria se poate repeta...”, a scris Miulescu pe contul său de socializare.

Cele 12 statui reprezintă figurile a 12 personalităţi considerate a fi fondatori UE, printre care Jean Monnet şi Robert Schumann care au creat CECO, Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, considerată a fi precursoare a UE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

marius cristian
25.02.2020, 14:41:33

ok haideti repede cu latraturile de serviciu gen neo-nazism , neo-legionarism , samd .... intre timp mai bagati pe usa din dos in tara cateva duzini de colonisti islamicaci.

+1 (5 voturi)
defu gabi
25.02.2020, 17:27:57

La mine, blocurile sunt mazgalite saptamanal cu graffiti, de ani intregi... Orice reparatie de fatada nu rezista mai mult de 2-3 saptamani... Politia a prins in cateva randuri niste tineri "etno-botanisti" care, in afara de confiscat tuburile de vopsea n-au patit nimic...

0 (2 voturi)
spaima vitelor
25.02.2020, 16:52:16

ati uitat de satanisti si, ca de obicei, nu mentionati nimici de bolsevici aka ANTIFA..

+1 (3 voturi)
australis
25.02.2020, 21:48:17

cocalari drogati