(Suleym)Administratorul. Sub domnia indiferenţei. Pastila de administraţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percepţia proprietarilor, de multe ori corectă, este că Administratorul din bloc este un fel de Suleyman care taie şi spânzură, leagă şi dezleagă, numeşte şi demite.

Acest fenomen este cât se poate de actual, prezent şi trist în acelaşi timp pentru că el se manifestă în următoarele ipoteze: domnia lui Suleyman este de peste 20 de ani în bloc sau indiferenţa proprietarilor faţă de activitatea curentă din asociaţie l-au transformat în Suleyman.

Şi unul şi altul nu mai pleacă urechea la solicitările şi nevoile proprietarilor şi cred că sunt de neclintit. Am întâlnit situaţii în care Suleyman nu a plecat din administraţie nici după revocarea sa din funcţie prin adunare generală făcând tot ceea ce îi stătea în putinţă să convingă că locul său este acolo. În alte situaţii, nu a mai predat actele asociaţiei şi/sau situaţiile financiare sau a lăsat după domnia sa o gaură semnificativă în buget.

Evident că la ajungerea în această situaţie, adică aceea de a crea un Suleyman, se datorează, în primul rând, unei indiferenţe a proprietarilor care nu pun întrebări, nu se informează, nu transmit o cerere scrisă. Trebuie cunoscut faptul că fiecare proprietar nemulţumit de lista de întreţinere poate contesta în scris modul de calcul în termen de 10 zile de la afişare, iar preşedintele în termen de 7 zile trebuie să-i răspundă. Aici intervine Suleyman care are în sarcină calcularea listelor şi este gestionarul fondurilor asociaţiei şi care, în cele mai multe cazuri, nu are timp să răspundă considerând că cel care are ceva de spus sau de obiectat este împotriva sistemului şi trebuie executat imediat. Prin urmare, solicitarea este tratată cu maximă indiferentă. Aşa că, dacă te crezi Ibrahim, încearcă să urmezi procedura şi etapele legale altfel dinastia te va domina.

Dacă nu vă răspunde, aveţi suficiente modalităţi să-l „clătinaţi” pe Suleyman şi suficiente pârghii legale să-l determinaţi să aibă o altă atitudine. Dacă sunteţi mai mulţi nemultumiţi, adică minimum 20%, cât prevede legea, puteţi realiza o adunare generală extraordinară şi puteţi pune capăt domniei lui Suleyman.

O mare atenţie trebuie acordată alianţelor lui Suleyman cu „boierii” din bloc, adică cu cei pentru care Suleyman face mici favoruri (numărul mai mic de persoane la intreţinere, consumul de apă mai mic, o mică boxă la subsol, o spălătorie dată cu dedicaţie etc.) şi care-l susţin necondiţionat.

Nu rămâneţi indiferenţi pentru că vă poate costa. Legea se aplică şi în cazul lui Suleyman care, garantat nu este intangibil şi nici pe viaţă.

Felicit pe acel Suleyman care domneşte în interesul proprietarilor şi-l interesează opinia acestora şi nu domneşte în indiferenţă şi în interes personal sau de grup.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite