Tarifele la taxi cresc în Bucureşti, după mai bine de opt ani. Ce alte scumpiri aduce 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prag de iarnă, românii vor avea facturi mai mari şi vor plăti carburanţi mai scumpi. De astăzi se scumpesc benzina şi motorina, gaze naturale şi electricitatea. Cei mai afectaţi vor fi însă şoferii pentru că au parte de a doua scumpire în două săptămâni, după majorarea accizei la carburanţi.

Având legătură mai mult sau mai puţin cu aceasta, bucureştenii mai primesc o veste proastă: tarifele la majoritatea companiilor de taximetre cresc de la 1,39 lei la 1,69 lei pe kilometru, o scumpire care vine după mai bine de opt ani de când era în vigoare acest tarif, arată Digi24.

De astăzi intră în vigoare a doua etapă de majorare a accizei la carburanţi. Sunt încă 19 bani în plus, după ce şi la mijlocul lui septembrie a mai fost o majorare identică. Reintroducerea supraaccizei a urcat preţul benzinei şi motorinei la peste 5 lei pe litru. După scumpirea de azi vom plăti, în medie, cu 20 de lei în plus la fiecare plin, faţă de începutul lunii septembrie.

În aceste condiţii, cele mai mari două companii de taxi din Bucureşti, Speed şi Cristaxi, au majorat tarifele de la 1 octombrie. Prima a crescut tariful la 1,69 de lei/km, în vreme ce a doua va practica un tarif de 1,70 lei/km. Surse din piaţă spun, pentru Digi24,  că ele vor fi urmate şi de celelalte companii de taxi din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite