Taximetriştii de la Otopeni, verificaţi de Poliţie: amenzi de mii de lei şi certificate de înamatriculare retrase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni au sancţionat contravenţional 21 de taximetrişti şi au retras şapte certificate de înmatriculare, pe parcursul a două ore, în timpul unei acţiuni pentru combaterea taximetriei ilegale pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ din Otopeni.

Verificările făcute de poliţişti au vizat descoperirea persoanelor care transportă pasageri fără să îndeplinească prevederile legale, în zona Aeroportului „Henri Coandă“ Bucureşti-Otopeni.

Principalul obiectiv al acţiunii a fost depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria şi care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea celor care au autorizaţie, dar nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

În timpul controalelor, 61 de autoturisme au fost verificate, iar şoferii a 21 dintre acestea au fost sancţionaţi contravenţional, în timp ce opt sancţiuni au fost aplicate în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Alte 13 sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale fiind de 4.375 de lei.

Întreaga acţiune a fost desfăşurată de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi-Serviciul de Transporturi Aeriene, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi-Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă şi poliţiştii rutieri de la Serviciul Rutier Ilfov, alături de reprezentanţii Secţiei de Jandarmi Aeroport Henri Coandă.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Taximetrist înjunghiat de un client, la Constanţa. Poliţia are portretul robot

Un taximetrist şi-a continuat nestingherit drumul, după ce a izbit un bărbat pe trecerea de pietoni

VIDEO Bătaie în trafic: un biciclist nervos l-a blocat pe un taximetrist în maşină, l-a scuipat şi l-a lovit cu piciorul

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite