Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conductă de termoficare pentru apă caldă şi căldură. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Conductă de termoficare pentru apă caldă şi căldură. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) începe de luni încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare, în Capitală.

Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) S.A. anunţă că luni, 20 septembrie 2021, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare.

„Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Municipiului Bucureşti, data exactă pentru fiecare zonă urmând a fi afişată la scara fiecărui bloc. Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022. Rugăm clienţii companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora”, transmite compania.

De asemenea, reaminteşte că asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condiţiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

Bucureştenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire nu mai pot face acest lucru în această perioadă. În momentul de faţă nu mai pot fi depuse nici cererile de debranşare parţială, deoarece de luni încep probele de furnizare a agentului termic.

Termoenergetica încearcă să-i convingă pe bucureşteni să nu apeleze la debranşare

Deşi iarna trecută un bucureştean din cinci a stat în frig, Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat, nu recomandă nici debranşarea, nici sursele alternative de încălzire. Argumentul e că, deşi căldura primită e cu ţârâita, măcar este ieftină, transmite Digi24.

Din dorinţa de a-i convinge pe bucureşteni să nu renunţe la sistemul centralizat de încălzire, reprezentanţii Termoenergetica au realizat o analiză în care ne arată câţi bani ajungem să dăm la final de lună pe căldură în funcţie de ce sistem de încălzire alegem.

Calculele arată că la un consum anual de 6,12 gigacalorii, bucureştenii care stau într-un apartament cu 2 camere şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc la finalul lunii mai puţin de 170 de lei. Asta în timp ce facturile celor care au centrală de apartament depăşesc 360 de lei pe lună - numai pentru furnizarea căldurii. De banii aceştia căldura din apartamente este de 20 de grade Celsius.

Simulări de calcule s-au făcut şi pentru apartamentele de 3 şi 4 camere. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite