Teste Covid-19, gratuite pentru bucureştenii care pleacă în vacanţe. Anunţul Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele se realizează prin exudat nazal, iar rezuultatele se obţin cu aparate RT-PCR.
Testele se realizează prin exudat nazal, iar rezuultatele se obţin cu aparate RT-PCR.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că va pune la dispoziţia bucureştenilor care au nevoie de test COVID-19 pentru a merge în destinaţii de vacanţă, precum Grecia, un test gratuit pentru depistarea coronavirusului. Testele vor fi de tip antigen şi vor putea fi făcute în 12 clinici private şi de stat cu care Primăria are parteneriate.

“Avem în derulare un program de testare a bucureştenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm şi categoria turism. Până acum am testat bucureşteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliştii, farmaciştii, angajaţii de la terase, acestea fiind adăugate celor esenţiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenţii, asietenţii sociale, serviciile de utilitate publică.

Am realizat de urgenţă un proiect de hotărâre pentru şedinţa de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de faţă contaminată cu virusul Sars-CoV-2.

Testele se realizează prin exudat nazal. Obţin rezultatul în aparatele RT-PCR pe care le avem la dispoziţie. Avem parteneriate cu 12 clinici de stat şi private din Bucureşti.

Persoanele care se vor înscrie începând de joi la adresa de e-mail pe care o vom face publică, vor fi sunate cât de curând posibil de colegii de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB).

Bugetul este din ceea ce înseamnă fondurile Primăriei Bucureşti. S-a aprobat deja prin buget testele pentru categoriile enunţate mai sus. Avem 15.000 de teste faţă de primele 10.000, dar putem să achiziţionăm în funcţie de necesarul şi solicitările venite din partea bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite