Topul celor mai vizitate capitale din lume. Pe ce loc se situează Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londra domină topul celor mai vizitate capitale din lume, urmată de Paris şi Amsterdam. Între capitalele ţărilor europene, Bucureşti ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţară Galilor) şi Riga (Letonia). La nivel mondial, capitala României ocupă locul 61, conform clasamentului realizat de reprezentanţii unei platforme de căutare pentru călătorii, momondo.ro.

La nivel mondial, cea mai căutată capitală este Londra, urmată de Paris şi Amsterdam, în vreme ce capitală României ocupă locul 28 între capitalele ţărilor europene. Bucureştiul este întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţară Galilor) şi Riga (Letonia), informează ziare.com. 

La nivel mondial, capitală ţării noastre se află pe locul 61, depăşind Tbilisi, capitală Georgiei, dar atrăgând mai puţini turişti decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Cele mai ieftine capitale

Turiştii sunt atraşi şi de preţurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 oraşe cu media preţurilor hotelurilor cea mai mică sunt şi capitale vizitate de turişti români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) şi Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 de euro/noapte), Kiev (58 de euro/noapte) şi Chişînău (64 de euro/noapte).

84 de euro, preţul mediu al unei nopţi de cazare în Bucureşti

Preţul mediu al unei nopţi de cazare în Bucureşti în 2019 este de 84 de euro, astfel ţară noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puţin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 de euro/noapte) dar mai scumpă decât Minsk (80 de euro/noapte) sau Moscova (77.5 de euro/noapte).

Cele mai scumpe oraşe analizate sunt Monaco (415 de euro/noapte), Nassau - Bahamas (337 de euro/noapte) şi Victoria - Seychelles (279 de euro/noapte).

Momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de oraşe-capitală din întreagă lume pentru a află care sunt locaţiile care atrag cei mai mulţi turişti şi unde ar trebui să se aştepte la cele mai mari şi cele mai mici preţuri pentru cazare. Trăsătură specifică a oraşelor care primesc mulţi vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rată de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsură interesul turiştilor de pretutindeni pentru o anumită locaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite