Transportul public în comun, la cheremul lui Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou, a devenit şi liderul celor de la RATB. Conduce astfel, sindicaliştii celor mai mai importante mijloace de transport în comun, chiar dacă acestea sunt administrate de două instituţii diferite: Metrorexul de Ministerul Transporturilor, iar RATB-ul de Primăria Generală.

Fuziunea s-a făcut în urma protestului de la 1 aprilie al angajaţilor RATB, când niciun mijloc de transport în comun nu a ieşit pe străzi o zi întreagă. Atunci, sindicaşitii RATB şi-au renegat liderii şi au decis să meargă pe mâna lui Rădoi, având în vedere reuşita recentă a acestuia de a mări salariile angajaţilor de la metrou.

Aceeaşi metodă de blocare a traficului fost folosită şi de sindicaliştii Metrorex în luna noiembrie a anului trecut, când traficul subteran a fost oprit timp de două zile.

Dragoş Dincă, profesor universitar la SNSPA spune că o astfel de alianţă ar putea paraliza Capitala: „Imaginaţi-vă ce ar însemna o grevă a acestui sindicat, ţinând cont de faptul că nici RATB-ul, nici Metrorexul nu respectă regula conform căreia serviciile publice trebuie asigurate în proporţie de 30%”. Noua uniune sindicală se va numi Uniunea Sindicatelor Libere din Tranportul Public şi numără 40.000 de membri. Fostul deputat PSD, Rădoi îi reprezintă şi pe angajaţii din aviaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite