Trei dintre cele mai importante circuri din lume fac senzaţie în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circ&Variete Globus, Circul Naţional Ucrainian şi Cirkus Scott din Suedia au început, ieri, lupta pentru „Leul de Aur". Concurenţii au adus în arenă dresuri de animale, acrobaţii, magicieni şi jonglerii.

Festivalul Internaţional de Artă a Circului a cuprins, de ieri, Capitala cu magia acrobaţiilor şi a dresurilor de animale. Până la 2 octombrie, cei mici, dar şi cei mari se pot bucura de cea de-a treia ediţie a festivalului. Circ&Variete Globus a selectat la festivalul din acest an două circuri celebre: din Ucraina, Circul Naţional, şi din Suedia, Cirkus Scott. Pentru a câştiga „Leul de Aur", cei trei concurenţi au pregătit dresuri de animale, magicii spectaculoase, jonglerii, costume strălucitoare şi adrenalină. Startul s-a dat, ieri, la ora 10.00, cu spectacolul din Drumul Taberei al Circului Naţional Ucrainian şi cu reprezentaţia din Parcul Titan, pregătită de Cirkus Scott din Suedia.

300 de copii, la spectacolul ucrainian

Circul Naţional Ucrainean, amplasat lângă Parcul Drumul Taberei, a adunat de dimineaţa sute de copii. Nerăbdători, micuţii şi-au rugat educatorii de la grădiniţă să-i aducă la circ pentru a vedea dresura mixtă cu ponei, foci, elefanţi, dar şi pentru a admira cu sufletul la gură salturile acrobatice. „Sunt interesaţi în mod special de dresurile cu animale. Nici nu au ajuns bine la circ, şi au şi început să se agite că nu începe spectacolul. Cum este frumos afară, nu puteam rata Festivalul Internaţional de Artă a Circului", a spus Jana Ovedenie, cordonatorul unui grup de 170 de copii, veniţi de la Grădiniţa nr. 199 din Berceni.
Cei aproximativ 300 de micuţi au savurat cu interes momentele de magie, comedie, balet, dar şi jongleriile şi numerele de dresaj cu ponei, elefanţi, cămile, lame şi lei de mare. „Mi-au plăcut focile şi băieţii care se învârteau în aer. Mi-a fost puţin teamă că vor cădea, dar ştiam că nu păţesc nimic pentru că jos era salteaua", a spus Damian, un băieţel de patru ani.
Rădăcinile Circului Naţional Ucrainean ajung până în timpurile renumitului circ sovietic, în care au activat o mare parte dintre artiştii ucraineni. În prezent, circul participă cu succes la numeroase festivaluri internaţionale şi face parte din elita circurilor de pe întreg mapamondul.

Cirkus Scott a adus „roata morţii"

Circul suedez a venit în Parcul Titan din Capitală cu un spectacol modern, care a inclus numere impresionante cu lei de mare, elefanţi, cai arabi şi cu acrobaţii pe sârmă la mare înălţime. Cele mai bune momente sunt combinate de artişti într-o poveste interesantă, care-i ţine captivaţi atât pe tineri, cât şi pe vârstnici, până la final. Pentru sute de copii, Circkus Scott a prezentat, ieri, jonglerii, numere de magie, balet, dresură de cai pur sânge arabi, lei de mare şi cu trei elefanţi. Atracţia spectacolului a fost acrobaţia aeriană, unde Vito şi Alexandro Cavalli au mers pe „roata morţii". Reprezentaţiile circului din Suedia se bazează pe cei 75 de ani de experienţă în producţia de spectacole, experienţă care i-a clasat într-un loc fruntaş printre cele mai îndrăgite circuri din lume.

Programul spectacolelor

Reprezentaţiile Circ&Variete Globus vor avea loc în fiecare zi, de la ora 15.00, iar spectacolele circurilor internaţionale pot fi urmărite zilnic, de la orele 10.00 şi 18.30. Circul Naţional Ucrainean are amplasat „cartierul general" lângă Parcul Drumul Taberei, iar Circul Scott, în Parcul Titan. Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului se va încheia la data de 2 octombrie cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate în competiţie. Acordarea premiilor se va desfăşura într-un spectacol grandios, la sediul Circ&Variete Globus, la ora 15.00, în care vor fi prezentate filme cu secvenţe din producţiile celor trei circuri participante şi momente artistice de circ şi dans.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite