Trei persoane au fost arestate după ce ar fi înşelat oameni cu locuri de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost arestate preventiv după ce ar fi înşelat mai mulţi oameni. Îi induceau în eroare că structura de rezistenţă a locurilor de veci era afectată şi astfel obţineau astfel diferite sume de bani.

Potrivit poliţiei Capitalei, s-au făcut două percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune.

Cei doi bărbaţi şi femeia, cu vârste între 27 şi 40 de ani sunt cunoscuţi pentru preocupările de natură înfracţională. Ei au pretins că sunt angajaţi la administraţia cimitirelor şi abordau persoane care deţineau locuri de veci, spunându-le că structura de rezistenţă este afectată şi necesită urgente reparaţii.

Astfel, în martie 2020, femeia de 27 de ani, recomandându-se drept secretară în cadrul adminstraţiei unui cimitir, ar fi contactat telefonic o persoană şi, sub pretextul că locul de veci pe care soţul îl are la cimitir a fost inundat, ar fi pretins mai multe sume de bani, pentru reparaţii. Pentru ridicarea sumelor, femeia s-a deplasat la adresa persoanei vătămate, însoţită de unul dintre bărbaţi, prejudiciul creat fiind de aproximativ 9.000 de lei.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, unul dintre suspecţi ar fi sunat un bărbat, pretinzând că se ocupă cu consolidarea mormintelor şi ar fi cerut 600 de lei pentru reparaţii ale mormântului în care se afla fiica bărbatului contactat.

„La data de 15 iulie 2020, unul dintre bărbaţi, sub pretextul că este de la o casă de ajutor reciproc, i-ar fi comunicat persoanei vătămate că fosta sa soţie care a decedat ar fi avut o sumă strânsă, iar pentru a intra în posesia acestor bani i-a solicitat suma de 4.000 lei, reprezentând anumite taxe. În aceeaşi zi, femeia de 27 de ani, însoţită de unul dintre bărbaţi, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde ar fi primit suma de 2.000 de lei”, au mai transmis poliţiştii, conform Mediafax.

Cei trei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite