Trei şcoli şi o creşă din Capitală, închise după ce cadrele didactice au fost depistate pozitiv la testul anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Guliver / Getty Images
Imagine: Guliver / Getty Images

Trei şcoli şi o creşă din Capitală au fost închise cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, după ce câţiva angajaţi au fost depistaţi pozitiv. Unităţile de învăţământ au fost închise pentru 14 zile, interval în care se vor lua măsuri de igienizare, iar o anchetă epidemiologică a fost demarată în fiecare situaţie.

Informaţii privind cazuri de infectare în şcoli au apărut încă de joi dimineaţă, prima unitate şcolară fiind Şcoala gimnazială „I.G. Duca” din Bucureşti, care are 80 de angajaţi, transmite Digi24.ro.

Potrivit DSP, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare. Ar fi vorba de trei cadre didactice. Cel mai probabil cursurile se vor face online, pe grupurile de părinţi fiind deja discuţii privind organizarea orelor conform scenariului roşu.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti nu a primit foarte multe informaţii despre scenariul pe care îl va aplica şcoala.

Sunt 43 de localităţi pe lista publicată de Direcţia de Sănătate Publică incluse în scenariul roşu, în care şcoala se va face doar online. În aceste oraşe, incidenţa cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. 

Un număr de 410 localităţi, inclusiv Bcureştiul, sunt în scenariul galben, în care învăţământul va fi făcut în sistem hibrd, în timp ce 2.728 de localităţi intră în scenariul verde.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite