Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat a fost muşcat de un şobolan pe o stradă din centrul Capitalei. Acesta a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase

8
28 Jul 2021 14:21:25
Autor: Maria Ţaga
Foto. Pixabay
Foto. Pixabay

Un bărbat din Bucureşti a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase după ce a fost muşcat de un şobolan, pe o stradă din centrul Capitalei. Acesta se află în afara oricărui pericol după ce i s-a administrat tratament şi vaccin anti-rabic.

Bărbatul se simte bine deoarece a fost o muşcătură uşoară la picior.

„Muşcături de şobolani am mai avut chiar, dacă se întâmplă rar. Înseamnă reguli de igienă precare, dar astfel de situaţii trebuie evitate. Am avut situaţii în trecut de copii muşcaţi de faţă sau astfel de plăgi mai importante. În astfel de situaţii se face igiena locală şi vaccinarea antitetanică şi antirabică, profilaxie cu antibiotice”, a spus medicul Adrian Marinescu pentru Digi24, explicând ce trebuie să fac cei care se confruntă cu o astfel de situaţie.

Medicul a adăugat că vaccinul antirabic se face în mai multe doze.

„Pacientul nu rămâne în spital, el trebuie să vină conform unui calendar, în mai multe zile, într-un interval de o lună aproximativ”, a spus Marinescu.

În cazul unei muşcături de şobolan, „înainte de toate folosim apă şi săpun, folosim soluţii dezinfectante şi mergem la centrul antirabic din regiunea unde ne aflăm, pentru a face acest tratament cât mai repede”, a spus medicul.

Prezentarea la spital e necesară, pentru că şobolanii pot transmite multe boli infecţioase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Loki
28.07.2021, 14:36:34

Saracii sobolani, au ajuns precum ursii; vad ca face parte din specia 'rezistenta' la orice, cu ajutorul altei specii autodistrugatoare - omul.

Ciobanul Adevarului
28.07.2021, 19:03:22

Astept ziua in care, de disperare, un bucurestean va musca el un sobolan, ca sa se apere.

+6 (6 voturi)
Infractorul Burci
28.07.2021, 14:45:52

Este vorba de Ratatouille, șobolanul preferat al Clătitei. Cu siguranță a fost provocat, poate a spus bărbatul ceva, poate l-a înjurat...

-8 (8 voturi)
Stefan din Nord
28.07.2021, 15:02:05

Am avut in armata un coleg sas inalt si masiv originar de langa Brasov Eram cazati la Cumpana fiindca lucram la constructia Canalului .dormitoarele fiind chiar langa cele unde erau cazati liceenii de la Santierul Tineretului Atunci am avut ocazia sa vad doua spectacole pentru militari si liceeni ,Serbarile Scanteii Tineretului conduse de Lucian Avramescu si Cenaclul Flacara condus de Paunescu . Dormitoarele erau din PAL si PFL daca te izbeai mai tare de perete treceai prin el atat era de subred Bineinteles ca erau destule rozatoare asa ca inevitabilul s-a produs Intr-o noapte sasul nostru ce dormea in alta camera cu alti colegi a fost muscat de un sobolan tocmai de nasul sau proeminent si rotund ca un gogosar . Bietul de al a facut o saptamana numai injectii in burta .

-18 (20 voturi)
Vlas Alexandru
28.07.2021, 16:55:38

De ce evitati, in mod intentionat, sa spuneti in ce sector a avut loc incidentul?

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările