Un bucureştean face gratuit cumpărături pentru vecinii care nu pot ieşi din bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Bucureşti vine în ajutorul vecinilor săi bătrâni sau suferinzi oferindu-se să îi ajute la cumpărături, mai ales în aceste zile de vreme rea.

Eduard Vigu este instructor de fitness şi preparator fizic pentru copiii care practică fotbal la AFC Calcio Bucureşti. Iniţiativa de a ajuta persoanele aflate în nevoie nu este nouă.

Vecinii din blocul unde locuieşte Eduard, în cartierul Tineretului, pe Aleea Trestiana nr. 2, ştiu că el sare mereu în ajutorul lor atunci când îi vede că nu se descurcă şi au de cărat ceva greu. În aceste zile, când Capitala este sub avertizare de vreme deosebit de rea, Eduard şi-a dat seama că ajutorul este cu atât mai binevenit. 

GALERIE FOTO CU EDUARD VIGU

Pentru cei care se deplasează anevoios, sau care nu vor să iasă din casă de frica gheţuşului, sau care nu pot să meargă să-şi cumpere nici măcar o pâine, Eduard şi-a oferit serviciile lipind un afiş pe uşa de la scara blocului: „Dacă avem persoane în etate, persoane cu nevoi special care din cauza condiţiilor meteo nu îşi pot procura alimente, apă, medicamente, vă pot ajuta cu mare drag. Sunt vecinul vostru de la apartamentul 4. Bateţi la uşă sau sunaţi la numărul de telefon: 0720390404. Eduard“. 

Ajutorul este, bineînţeles, gratuit. 

Mulţumirea cea mai mare a lui Eduard este că poate să ajute. Mărturiseşte că s-a gândit şi la mama lui, care a împlinit 65 ani de curând. Femeia şi-a crescut singură cei doi fii rămaşi de mici orfani de tată, este activă şi tonică, munceşte din răsputeri şi nu vrea decât să-şi vadă familia fericită. 

image

„Ăsta sunt eu, aşa am fost crescut, asta simt. Iubesc şi îmi pasă de semenii mei. Nu există vreun apropo în spatele gesturilor mele. Nu este vorba de culoare politică, de nimic. 

Dacă pot să ajut, ajut şi o fac cu mare drag. Cu toţii vom ajunge bătrâni. Mi-ar prinde bine când voi fi la o vârstă respectabilă să ştiu că la parterul blocului stă un tip ca mine“, zâmbeşte Eduard. 

Eduard Vigu încearcă să facă asta şi cu copiii pe care-i antrenează pe stadionul Frăţia, fosta bază a fabricii Vulcanul. Dacă vede vreun copil că nu are posibilităţi să-şi achite taxe sau are nevoie de echipament, Eduard caută să-i ia de pe umeri povara financiară.

Aşa a procedat şi cu Alexandru Nicolae, un băiat de 16 ani foarte talentat la fotbal, ai cărui părinţi nu au de fiecare dată bani să-i plătească pregătirea. „Copilul este extrem de muncitor, pasionat, ascultător şi bine crescut. Cred în el, are un caracter frumos şi dacă este ajutat puţin, va avea un viitor în sport“, spune Eduard, instructorul originar din Medgidia. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Gravide şi cardiaci salvaţi cu şenilata. Un bărbat care a băut soluţie de curăţat aragazul, dus la un spital din Bulgaria   

Meteorologii anunţă temperaturi de primăvară, după haosul creat de gerul polar

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite